Comisarul european Corina Cretu a aprobat alocarea a 71 milioane de euro pentru imbunatatirea serviciilor de asistenta medicala de urgenta din Bulgaria

comisar_corina_cretu_2018_2.jpg

Corina Creţu

Fonduri europene in valoare de 71 milioane de euro, din cadrul politicii de coeziune, vor asigura cofinantarea unui proiect major in Bulgaria ce vizeaza eficientizarea serviciilor de asistenta medicala de urgenta si facilitarea accesului la acestea. Prin intermediul acestui proiect, toate cele 237 de unitati spitalicesti de urgenta din Bulgaria vor beneficia de o infrastructura de servicii medicale mai buna, precum si de sali de primire de urgenta dotate cu echipamente medicale de ultima generatie.

“Datorita acestui proiect cu finantare UE, calitatea si accesibilitatea serviciilor de ingrijire a sanatatii vor fi imbunatatite semnificativ in Bulgaria. Este o dovada clara a modului in care politica de coeziune are impact pe plan local, in beneficiul direct al cetatenilor”, a declarat comisarul european Corina Cretu in legatura cu proiectul.

Uniunea Europeana va cofinanta achizitionarea a 400 de noi ambulante, dotate cu echipamente moderne de salvare a vietii si de asigurare a comunicarii, care sa permita o interventie rapida si eficienta in special in zonele izolate si in cazul pacientilor care sunt cei mai vulnerabili.

Pe langa garantarea calitatii serviciilor medicale de urgenta si a asigurarii lor la momentul potrivit, proiectul contribuie, de asemenea, la eficientizarea costurilor din intregul sistem medical, precum si la asigurarea unor conditii de lucru mai bune pentru personalul medical.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.