Liviu Dragnea muta megabugetul de 4 mld. lei de ajutoare de stat pentru companii de la Finante la IMM-uri

1-zf01-16mai-m-1.jpg

Schema de ajutor de stat menita sa sprijine investitiile cu impact major in economie (HG 807/2014), cu un buget maxim de 4 mld. lei, a ramas „inchisa” anul trecut, in conditiile in care statul nu a lansat nicio sesiune de depunere a cererilor pentru acord financiar, desi peste 75% din bugetul total nu a fost cheltuit.

“In anul 2017 nu a fost deschisa nicio sesiune de depunere a cererilor de acord pentru finantare”, se arata in bilantul dedicat acestei scheme, publicat pe site-ul Ministerului de Finante. Institutia, care gestioneaza ajutoarele de stat, nu a raspuns pâna la ora transmiterii acestei stiri la solicitarea ZF privind motivele care au dus la „inghetarea“ acestei scheme de ajutor de stat. Bugetul anual alocat pentru investitii in baza acestei scheme este de 638 mil. lei.

De aceasta schema de ajutor de stat au beneficiat companii precum Bosch, Pirelli sau Arctic, ultimele acorduri de finantare fiind semnate in vara anului 2016. Ministerul pentru Mediul de Afaceri a transmis ieri o invitatie de presa la evenimentul de lansare a editiei de anul acesta a schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. 807, invitatie in care nu este mentionat numele lui Eugen Orlando Teodorovici, ministrul de finante. Sunt nominalizati in schimb Liviu Dragnea si primul-ministru Viorica Dancila. Ajutoarele de stat, pe trei scheme de ajutor (807, 332 si 537), sunt in prezent gestionate de Ministerul de Finante.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.