Locuintele ANL pot fi cumparate si prin programul Prima Casa

ANL_Prima_Casa.jpg

ANL_Prima_CasaMinisterul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a anuntat ca tinerii chiriasi ai ANL pot cumpara locuinte si prin Programul “Prima Casa”, nu doar prin credite ipotecare obtinute de la banci, ca pana acum.

In ultima luna, Guvernul a adoptat masuri care sa faciliteze achizitia locuintei pe care o detin chiriasii din blocurile construite prin programul ANL “Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii”, inclusiv prin facilitarea contractarii de credite garantate de stat, prin programul “Prima Casa”.

Acestia beneficiaza, in anul 2013, de un plafon de garantare in valoare de 500.000.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program si de o valoare de inlocuire de 326 de euro/mp.

Partenerii MDRAP si ANL in aceasta procedura sunt institutiile bancare si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Titularii contractelor de inchiriere pot cumpara locuinta dupa primul an de chirie. In acest sens, ei trebuie sa adreseze o cerere autoritatilor locale in administrarea carora se afla imobilele.

Tinerii chiriasi pot obtine informatii suplimentare privind achizitia locuintei de la sediile primariilor pe a caror raza administrativa sunt construite, sau direct la ANL, la adresa de e-mail [email protected] sau la numerele de telefon 021/320.44.60 si 0800/800.636 – Telverde (apel gratuit).

Sursa: MDRAP

2 thoughts on “Locuintele ANL pot fi cumparate si prin programul Prima Casa”

  1. daniel spune:

    Foarte bine, o idee minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.