21 milioane euro de la KfW Germania pentru modernizarea alimentarii cu apa

Romania va imprumuta 21 de milioane de euro de la banca de dezvoltare a Germaniei, Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW), pentru a finanta o serie de proiecte in domeniul reabilitarii si modernizarii sistemelor de alimentare cu apa si de mediu in mai multe orase. Ministerului Economiei si Finantelor va incheia un acord de imprumut cu Guvernul Republicii Federale Germania.

Din banii imprumutati 6,68 milioane de euro sunt destinati reabilitarii si modernizarii sistemelor de alimentare cu apa si de apa uzata in orasul Suceava, 5,74 milioane de euro pentru proiecte similare din Deva si Hunedoara, iar 8,57 milioane de euro pentru asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor in sectorul de mediu in Romania.

Imprumutul este acordat pe o perioada de 20 de ani, din care cinci ani perioada de gratie si este destinat cofinantarii unor proiecte din cadrul Instrumentului pentru Politici Structurale de Preaderare in domeniul infrastructurii comunale.

Pe langa fondurile ISPA si imprumutul KfW, finantarea va fi asigurata si de la bugetul de stat, din veniturile bugetelor locale si ale companiei Apa Prod SA Deva, din care se vor acoperi si costurile neeligibile ale proiectului, care constau in taxe si impozite datorate si platibile pe teritoriul Romaniei.

Acoperirea serviciului datoriei publice externe se va face din resurse financiare proprii ale beneficiarilor finali ai imprumutului, respectiv municipiul Suceava, Apa Prod SA Deva, precum si din bugetul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.