Lupta stransa pentru sefia Centrelor de Plati

CV.jpg

Trei persoane s-au inscris pentru postul de adjunct la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) Iasi. Pentru concursul din data de 19 octombrie au fost admise dosarele depuse de Anghel Ficu, Eugen Ticau si barladeanul Florinel Rosca.

“Ziarul de Iasi” a publicat inca de luna trecuta un articol in care arata ca Ficu va participa la concurs. Fost consilier local si totodata fost sef al Oficiului Teritorial pentru IMM-uri, Ficu sustinea luna trecuta ca nu stie sigur daca va participa. In schimb, ieri, aparea pe lista candidatilor admisi pentru a participa la concurs.

Suntem trei candidati, deci fiecare dintre noi avem 33% sanse sa castigam. Da, era de preferat sa fiu singur, dar asta este. Nu imi depuneam dosarul daca nu eram pregatit si hotarat sa castig. Doar nu m-am inscris ca sa fac un drum la Bucuresti“, a precizat Ficu, membru PNL Fostul director al CRPDRP Iasi, Eugen Ticau, se prezinta la concurs fara a avea sprijin politic, dar sustine ca este bine pregatit.

Nu am sprijin poltic pentru ca in momentul acesta nu fac parte din niciun partid. Sunt pregatit pentru a participa la concurs, pentru ca am citit si sunt la curent cu tot ce a aparut nou. Oricum chiar daca eu stiu de 20, intotdeauna cineva va sti de 25“, a precizat Ticau.

Acesta se ocupa in momentul de fata de administrarea unei microferme pe care el, impreuna cu familia, o detine langa Prisacani. Cel de-al treilea candidat la scaunul de adjunct la Centrul Regional este Florinel Rosca. Angajat al Directiei Agricole Vaslui nici acesta nu este membru de partid.

Nu am facut parte dintr-un partid si nici acum nu fac. Eu m-am inscris si incerc. Ce o iesi, o iesi“, ne-a declarat Rosca. Functia de director al CRPDRP Iasi este detinuta in prezent de catre Liviu Bulgaru, un apropiat al PDL. Lupta pare stransa si pentru postul de director general la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, aflat sub coordonarea CRPDRP Iasi. Pentru concurs au fost admise dosarele depuse de catre Mircea Volf, fost director la Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola Iasi, Eugen Ticau si Stelian Ditu.

De ce candidez pentru sefia OJPDRP? Pentru ca de 10 ani facem programe si proiecte si ma consider pregatit. Nu am sustinere politica si sper ca o sa fie un concurs care sa nu se bazeze pe culoarea politica. Daca concursul va fi pe bune, atunci sa castige cel mai bun. Daca nu, atunci asta este“, ne-a spus Volf. Eugen Ticau s-a inscris la ambele concursuri.

Am timp sa ma hotarasc pana atunci pe care post voi participa“, a adaugat acesta. Cel de-al treilea concurent, Stelian Ditu, este angajat al OJPDRP fiind sef serviciu verificare cereri de finantare. Pana la inchiderea editiei acesta nu a putut fi contactat. Postul de adjunct la aceasta institutie este ocupat de catre Florentina Bernacic.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.