MADR: Crescatorii de ovine pot valorifica lana in 20 centre de colectare

3d93c55b098172a28d1ff09abb281307_XL.jpg

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a identificat, prin Directiile pentru Agricultura Judetene, pornind de la efectivele de ovine si productia de lana obtinuta, zonele in care vor fi realizate centrele de colectare lana si piei de animale.

In prezent, exista 20 de centre care colecteaza lana de la crescatorii de ovine, cu o capacitate totala de circa 30.000 tone. Centrele care colecteaza lana sunt localizate pe intreg teritoriul tarii, astfel incat se colecteaza lana de la toti crescatorii de ovine, iar Directiile pentru Agricultura Judetene au pus la dispozitia asociatiilor crescatorilor de ovine datele de contact ale acestora.

Centrele sunt localizate in judetele: Bacau, Bistrita Nasaud, Braila, Constanta, Galati, Maramures, Sibiu, Suceava, Tulcea si Vaslui.

Masura de identificare a centrelor de colectare a fost luata in urma aparitiei Hotararii de Guvern nr. 500/2017 privind acordarea ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii, pentru a veni in sprijinul fermierilor crescatori de ovine.

Reamintim ca in Programul de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii si-au manifestat intentia de a participa peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totala estimata de aproximativ 23.000 de tone, asadar prin centrele existente se poate prelua in totalitate aceasta cantitate.

Pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/kg pentru lana comercializata, cei inscrisi in Program trebuie sa depuna la Directiile pentru Agricultura documentele justificative de plata, pana la data 1 iulie 2018. Documentele justificative de plata sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care sa rezulte cantitatea de lana comercializata.

Sursa: MADR

One thought on “MADR: Crescatorii de ovine pot valorifica lana in 20 centre de colectare”

 1. Balici Mihai spune:

  Este un lucru foarte bun
  Dar sa fie centre mobile si sa se deplaseze prin sate si sa ia direct de la poarta sateanului ,lana sau pielea
  Asa este foarte greu pentru cel cu 5-10 oi sa se duca cu 30-50 kgr de lana tocmai la centru la cca 70-100 km si sa primeasca 30-50 de lei ,de nu isi scoate nici cheltuiala pe drum
  Inainte cand erau comunistii cei prosti prin anii 60 ,in fiecare sat exista cooperativa si care cumpara lana , oua, fructe (mere, prune, cirese ,visine , caise etc)
  Acum cu savanti cu studii la Paris, Londra, America suntem falimentari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.