Magazine cu produse traditionale ar pute fi deschise de producatori, cu sprijin de la stat

produse.jpg

Producatorii de alimente traditionale romanesti ar putea lua spatii in orase pentru amenajarea unor magazine, cu sprijinul autoritatilor locale si al Ministerului Agriculturii, intr-un viitor program de dezvoltare a acestui sector, a declarat, vineri, ministrul Petre Daea.

El a aratat ca va extinde si la alte produse traditionale programul „Alege oaia” – de stimulare a consumului de carne de ovine:

”Incepem sa realizam infrastructura necesara, care inseamna:

  • sa deschidem magazine care sa vanda aceste produse, in asa fel incat consumatorul sa le gaseasca.
  • sa stimulam introducerea carnii de oaie in restaurante”.
    intrebat de StartupCafe.ro ce va insemna concret deschiderea magazinelor cu produse traditionale, Daea a raspuns: ”Le facem cu consiliile locale si judetene si cu producatorii care sunt interesati sa ia aceste spatii. Primarii de sector din Bucuresti prezinta un interes deoesebit”.

„Vrem sa popularizam carnea de oaie in toata tara, in orase, in capitalele de judete. Sa punem pe piata produse romanesti, pe care sa le puata lua consumatorul” – a mai spus el.

De asemenea, pentru stimularea consumului de carne de oaie in restaurante, o scoala de bucatari va realiza meniuri cu acest produs si isi va instrui elevii in acest sens.

„Ne va invita un procesator sa pregatesca o saorma din carne de oaie, sa speram ca vom gasi si ingredintele necesare pentru a putea vedea ca acest produs se poate valorifica. S-a anuntat si o retea de restaurante unde vor sa prezinte cateva meniuri din carne de oaie” – a mai enumerat el doua actiuni in program, desi saorma nu prea are legatura cu produsele traditionale romanesti.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.