Schimbari importante la programul ”Prima Casa”: Finantele introduc noi criterii de evaluare a finantator, pentru a stimula acordarea de credite standard

89804953-l.jpg

89804953 - bucharest, romania - july 29, 2017: a crossroad in the center of bucharest, big elegant modern buildings, flags and cars moving along. sunny summer day in the capital of romania.

Procedura si criteriile de evaluare a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de catre finantatorii din programul “Prima casa” intra in vigoare la 1 ianuarie 2018, noile criterii vizand stimularea acordarii de catre banci a unor credite standard fara implicarea garantiilor de stat.

Procedura a fost aprobata prin Ordin al ministrului Finantelor Publice.

Astfel, pe langa ritmul de utilizare a plafoanelor alocate anterior si conditiile de acordare a creditelor, in cadrul programului s-a avut in vedere introducerea unor criterii noi care sa stimuleze acordarea de catre institutiile finantatoare a produselor de creditare standard fara implicarea garantiilor de stat precum si adoptarea unui management al riscului prudent la nivelul institutiilor finantatoare care sa limiteze riscul de neplata dar si o mai buna gestionare a procesului de acordare a creditelor in cadrul programului.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.