Marius Chiper: Undeva la 2,7 miliarde de euro vor fi investiti in sectorul feroviar in 2014-2020; va fi cu siguranta supracontractare

imageResize-5.jpg

Aproximativ 2,7 miliarde de euro vor fi investiti in mod cert in sectorul feroviar in exercitiul financiar 2014 – 2020, afirma directorul general al CFR SA, Marius Chiper.

“Toata suma pe care noi o avem alocata pe POIM (Programul Operational Infrastructura Mare — n. r.) este undeva la aproximativ 1,5 miliarde de euro, iar pe programul CEF (Connecting European Facilities) este de 1,2 miliarde de euro. Deci, undeva la 2,7 miliarde de euro sunt date certe care vor fi investite in sectorul feroviar. Noi vrem mai mult pentru ca proiectele noastre totalizeaza mai mult, dar depinde si de modul de contractare si de executie a acestor contracte in sensul consumarii banilor alocati. Pot sa spun ca vom face cu siguranta supracontractare, peste aceasta suma, tocmai pentru a asigura o curgere si un consum de bani liniar, pentru a permite consumul acestor bani pe mai multe proiecte in cazul in care, din anumite motive, unul din contracte nu merge sau se intampla ceva”, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Marius Chiper.

Potrivit acestuia, numai cele doua contracte in valoare de 3,45 miliarde de lei, fara TVA, pentru reabilitarea sectiunilor feroviare km 614 — Cap Y Barzava (2a) si Barzava (cap Y) — Ilteu (cap Y) (2b), situate pe Axa prioritara TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) Nürnberg — Praga — Viena — Budapesta — Curtici — Simeria — Brasov — Bucuresti — Constanta, semnate vineri cu Asocierea Astaldi SpA — FCC Construccion SA — Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA — SC Thales Systems Romania SRL, vor asigura absorbtia fondurilor europene in proportie de 50% din campania de absorbtie pe exercitiul 2014 — 2020.

Compania Nationala de Cai Ferate ”CFR” SA administreaza infrastructura feroviara publica.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.