Marius Ghenea: Banii europeni nu garanteaza succesul unui proiect antreprenorial

marius-ghenea-220Marius Ghenea, unul dintre cei mai importanti antreprenori din tara noastra a acordat un interviu in exclusivitate pentru Finantare.ro:

Finantare.ro: Ce afacere ai incepe daca ai avea doar 10.000 de euro?

Marius Ghenea: As incepe o afacere de servicii profesionale, bazate pe abilitatile si experienta mea si a partenerilor pe care i-as putea atrage intr-un astfel de proiect. Servicii de consultanta de business, de exemplu, care nu solicita investitii de capital initiale. Trebuie sa intelegem ca exista numeroase tipuri de capital, nu doar cel financiar: capital uman, capital structural, capitalul dat de valoarea clientilor, etc. Exista astfel afaceri care pot fi construite si dezvoltate in principal pe aceste tipuri de capital non-financiar, in ciuda stereotipului conforma caruia nu poti dezvolta afaceri fara finantare.


Ce greseli fac antreprenorii in primii ani de activitate?

M.G.: Greselile cele mai importante ar fi, in opinia mea, in ordine: alegerea unei echipe nepotrivite de start, intrarea intr-o piata lipsita de oportunitati, procrastinarea (adica evitarea sau amanarea luarii unor decizii si a intreprinderii actiunilor necesare) si insuficienta verificare si masurare a efectelor pe care actiunile lor initiale le-au avut (pentru a putea schimba sau optimiza activitatea).

Citeste continuarea interviului pe Finantare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.