Marius Nica: Eficienta folosirii fondurilor europene este prioritatea zero a acestui an

Marius-Nica-MFE.jpg

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a participat ieri, la sediul Organismului Intermediar Regional din Timisoara, la intalnirea de lucru organizata de conducerea Autoritatii de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU) cu reprezentantii Organismelor Intermediare Regionale care implementeaza, in teritoriu, proiectele finantate din Programul Operational Capital Uman (POCU).

Ne intalnim chiar in a doua zi lucratoare anului cu ceilalti colegi din tara, pentru a gasi impreuna cele mai eficiente solutii pentru implementarea proiectelor finantate din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. Aceasta este prima din sirul intalnirilor de lucru pe care le vom organiza, pentru ca, am spus si repet, eficienta folosirii fondurilor europene este prioritatea zero a acestui an – a declarat ministrul Nica.

Discutiile s-au axat, in special, pe termenele de procesare a cererilor de finantare si pe temenele de contractare a proiectelor, precum si pe eficientizarea activitatii de monitorizare. in ceea ce priveste monitorizarea, accentul a fost pus pe necesitatea ca ofiterii de monitorizare sa urmareasca implementarea proiectelor conform graficelor de implementare agreate, beneficiarii sa fie sprijiniti pentru atingerea tintelor si termenele de procesare a documentelor depuse sa respecte cu strictete. De asemenea, au fost analizate masurile necesare pentru accelerarea implementarii POCU, pentru ca sumele necesar a fi declarate catre CE pana la finalul lui 2018 sa fie acoperite. Reprezentantii organismelor intermediare au prezentat problemele pe care le-au identificat la nivel local si au impartasit colegilor cateva dintre lectiile invatate din activitatea zilnica referitoare la implementarea proiectelor aferente actualei perioade de finantare. Totodata, vorbitorii au subliniat importanta si eficienta intalnirilor la care participa si nivelul de conducere din minister.

La reuniune au mai participat, din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), Mihaela Toader – secretar de stat si Vladimir Rovintescu, seful Autoritatii de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU).

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.