Maxim 50% fonduri nerambursabile, pentru investiție de minim 1 milion euro

Bani-pixabay.jpg

2020 este ultimul an în care mai este valabilă Schema de Ajutor de Stat aprobată prin HG 807/2014, potrivit căreia poți accesa maxim 50% nerambursabil dintr-o investiție de minim 1 milion euro cu condiția să plătești taxe și impozite (impozit pe profit,noi angajați, taxe la bugetul local) de aceeași valoare cu grantul primit, în termen de 5 ani de la finalizarea investiției.

Sunt eligibile companii nou inființate sau existente, IMM – uri sau companii mari care doresc să acceseze finantare nerambursabilă pentru proiecte de investiții (construcție hală noua, extindere, achiziție echipamente noi etc.) în valoare de minimum 1 mil euro.

Se acordă 50% nerambursabil cu excepția Regiunii Vest (Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș) și Ilfov unde companiile primesc doar 35% nerambursabil; pentru Bucuresti se acordă maxim 10%.

În cazul în care bugetul anual alocat schemei s-a epuizat, dar există cereri de acord pentru finanţare care nu s-au încadrat în bugetul alocat și care îndeplinesc cumulativ condiţiile şi criteriile de eligibilitate prevăzute de HG-urile de mai sus, Ministerul Finanţelor Publice emite proiectul acordului pentru finanţare.

Proiectele de acord pentru finanţare se aprobă în ordinea în care au fost emise, după suplimentarea bugetului anual alocat schemei în anul în curs sau… Mai multe detalii aici.

One thought on “Maxim 50% fonduri nerambursabile, pentru investiție de minim 1 milion euro”

 1. Balici Mihai spune:

  Cred ca s-a gresit ceva
  proiectul trebuie sa fie de minim 3.000.000 de euro fara TVA
  si se acorda 50% parte nerambursabila din valoarea cheltuielilor eligibile
  deci se primeste 1.500.000 de euro ,dar trebuie sa intocmim un dosar cu aceasta valoare minima si nu de 1.000.000 de euro
  HG 476/2016
  b) să aibă o valoare totală, fără T.V.A., de minimum 13,5 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 3 milioane euro;”.
  VA ROG FITI MAI ATENTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.