Petrescu (FNGCIMM): Garantii de peste 12 milioane lei pentru IMM-urile din zona IT&C, in 2017

imageResize-1.jpg

Numarul scrisorilor de garantie emise, in 2017, pentru IMM-urile din zona IT&C din Romania a fost de 65, iar valoarea in bani aprobata a depasit 12 milioane de lei, fara Programul Start-Up Nation, a declarat, marti, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Alexandru Petrescu, la editia anuala a Galei Comunic@tii Mobile.

„Accesul la finantare este o problema general intalnita de antreprenorii romani. Este foarte important ca Fondul sa revina in atentia publica a antreprenorilor romani. in ceea ce priveste zona IT, am alocat in 2017 aproape dublu pentru IMM-uri. Am avut in 2016 un numar de 35 de scrisori de garantie si 65 de scrisori de garantie emise in 2017 pentru IMM-uri din zona IT&C. Vorbim despre putin peste 12 milioane de lei aprobate ca garantii, fara Programul Start-Up Nation”, a afirmat Petrescu.

Fondul de Garantare colaboreaza cu 30 de institutii financiare in baza unor conventii de lucru. Garantia Fondului este cea mai lichida garantie, platibila in maximum 90 de zile de la solicitarea de plata a finantatorului, insotita de documentatia completa, fata de minimum doi ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA — IFN asigura o acoperire teritoriala nationala prin cele patru sucursale, cinci reprezentante si trei filiale. Institutia este afiliata la AECM (Asociatia Europeana a Institutiilor de Garantare), asociatie ce reuneste 42 de fonduri de garantare mutuale, private si publice, banci de dezvoltare si fonduri de contragarantare din 22 de state membre ale UE, precum si Turcia, Serbia, Bosnia si Herzegovina si Federatia Rusa).

Publicatia Comunicatii Mobile a organizat, marti, editia cu numarul XIV a Galei Comunic@tii Mobile, eveniment la care au fost invitati reprezentanti guvernamentali, din industria telecom, precum si de la asociatiile profesionale de profil.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top