MCSI, lider de parteneriat in proiectul “Stabilirea cadrului de dezvoltare a instrumentelor de e-guvernare (EGOV)”

bancnote-euro.jpg

Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI), in calitate de lider de parteneriat si beneficiar, implementeaza in parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului proiectul “Stabilirea cadrului de dezvoltare a instrumentelor de e-guvernare (EGOV)”, cod SIPOCA 20. Valoarea proiectului este de 19.384.792,44 lei cu TVA, din care 16.289.428,78 lei reprezinta finantare nerambursabila din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa si cofinantare proprie de la bugetul de stat, in valoare de 3.095.363,66 lei cu TVA.

Durata de implemetare a proiectului este de 36 luni, incepand cu data de 4 aprilie 2016.

Scopul proiectului este dezvoltarea capacitatii institutionale a autoritatilor publice, in vederea dezvoltarii instrumentelor de e–guvernare pentru cetateni si mediul de afaceri, precum si asigurarea viziunii si a directiilor de actiune din domeniul e –guvernarii.

Obiectivele acestui proiect sunt:

  • Reducerea fragmentarii si gruparea serviciilor publice electronice sub forma conceptului de evenimente de viata, conform obiectivelor stabilite in Agenda Digitala pentru Romania.
  • Asigurarea cadrului legislativ, institutional procedural si operational pentru utilizarea instrumentelor de e-guvernare.

In cadrul proiectului, MCSI isi propune sa obtina urmatoarele rezultate:

  • Sa elaboreze o propunere de politica publica in domeniul e-guvernarii in parteneriat cu cat mai multi actori implicati;
  • Sa realizeze un set de standarde procedurale minime, elaborat pentru furnizarea serviciilor publice in format electronic;
  • Sa contribuie la cresterea capacitatii MCSI si a structurilor care implementeaza e-guvernarea in ceea ce priveste exercitarea corespunzatoare a competentelor ce le revin in domeniul e-guvernare;
  • Sa realizeze o campanie de informare si promovare a proiectului.

Proiectul se adreseaza in special personalului de conducere si executie din cadrul autoritatiilor si institutiilor publice, reprezentanti ai institutiilor cu rol de reglementare si executiv din domeniul celor 36 de evenimente de viata, asa cum au fost identificate in Strategia Nationala privind Agenda Digitala pentru Romania 2020.

Pentru detalii sau sugestii, persoanele interesate pot contacta MCSI la adresa de e-mail [email protected]

Conform comunicatului oficial, Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala va tine cont de toate opiniile relevante venite din partea tuturor celor interesati.

Sursa: MCSI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.