MDRAP, prin CNI, a finalizat si predat catre beneficiari 5 asezaminte culturale

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Saptamana trecuta, Compania Nationala de Investitii (CNI), institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a receptionat cinci asezaminte culturale, in cadrul Programului National de Constructii de Interes Public sau Social (PNCIPS).

Promovarea celor 5 obiective de investitii a fost facuta astfel incat sa fie asigurata functionalitatea si respectarea normelor si standardelor in vigoare, cu scopul de a contribui la sustinerea activitatilor culturale traditionale de la nivelul satelor romanesti. Cele 5 obiective sunt situate in: satul Totoi (comuna Sintimbru, jud. Alba), satul Jegalia (jud. Calarasi), satul Jiana Mare (jud. Mehedinti), satul Chendrea (comuna Balan, jud. Salaj) si satul Galgau Almasului (comuna Balan, judetul Salaj).

Lucrarile de reabilitare si modernizare au presupus, in general, realizarea unor lucrari de consolidare, refacerea sau inlocuirea elementelor structurale degradate, interventii la nivelul finisajelor interioare si exterioare, reamenajarea trotuarelor perimetrale cladirilor.

Proiectele au prevazut deopotriva interventii la nivelul instalatiilor (electrice, termice, sanitare si de protecţie la incendiu), precum si asigurarea utilitatilor, dotarilor si echipamentelor necesare.

Oportunitatea investitiilor este evidenta, dat fiind faptul ca, in urma lucrarilor de reabilitare, modernizare si dotare a constructiilor existente, calitatea activitatii socio-culturale a comunelor va fi imbunatatita considerabil, implicand deopotriva posibilitatea crearii de noi locuri de munca.

Valoarea totala a contractelor aferente celor cinci obiective a fost de peste 4.700.000 de lei cu TVA. Finantarea s-a asigurat, in conditiile legii, de catre MDRAP prin CNI S.A. in limita fondurilor alocate anual cu aceasta destinatie, respectiv pentru Programul National de Constructii de Interes Public sau Social.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.