MDRAP ramane autoritate de management pentru viitorul POC „Bazinul Marii Negre 2014-2020”

Black_Sea_CBC.gif

Black_Sea_CBCMinisterul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a fost nominalizat ca Autoritate de Management pentru viitorul Program Operational Comun „Bazinul Marii Negre 2014-2020”, confirmandu-se, astfel, reusita cooperarii dintre statele participante, in cei sapte ani de functionare a Programului.

Totodata, actuala Autoritate de Audit iti va mentine rolul si pentru noul program.

Deciziile au fost luate pe 20 iunie a.c., la Constanta, la cea de-a doua intalnire a Comitetului Comun de Programare pentru viitorul Program Operational Comun „Bazinul Marii Negre 2014-2020”.

Reuniunea a fost organizata de MDRAP, in calitate de Autoritate Comuna de Management a actualului Program Operational Comun „Bazinul Marii Negre 2007-2013”.

Comitetul de Programare este o structura comuna, formata din reprezentanti desemnati de statele participante, si care are rolul de a elabora viitorul program operational.

Cea de-a doua intalnire a reunit reprezentanti din cele 9 state participante (Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Romania, Turcia si Ucraina), reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Programului Interact ENPI si ai Autoritatii Comune de Management pentru actualul Program Operational Comun „Bazinul Marii Negre 2007-2013”.

In actuala perioada de programare, Romania, prin intermediul MDRAP, participa la 11 programe de cooperare teritoriala europeana, fiind autoritate de management pentru 4 dintre acestea, iar pentru celelalte 7 avand rol de autoritate nationala.

Programele contribuie la facilitarea gasirii unor solutii comune la probleme transfrontaliere, transnationale si interregionale pentru o gama larga de domenii, de la infrastructura transfrontaliera, actiuni comune de prevenire a riscurilor, protectia mediului pana la schimburi de bune practici.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top