MDRAP redevine autoritate de management pentru “Initiativa pentru IMM-uri”

ghid-program.jpg

Guvernul a aprobat astazi, 23 august a.c., o hotarare pentru modificarea HG nr. 51/2018 privind organizarea si functionarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) prin care acesta preia de la Ministerul Fondurilor Europene (MFE) activitatea privind gestionarea si implementarea Programului Operational „Initiativa pentru IMM-uri” (POIIMM).

Avand in vedere ca, in urma aprobarii modificarii regulamentului general pentru perioada 2014 – 2020, statele membre au posibilitatea sa implementeze ”Initiativa pentru IMM-uri” ca axa separata in cadrul programelor operationale finantate din FEDR, s-a stabilit preluarea POIIMM de catre MDRAP si implementarea acestuia sub forma unei axe prioritare in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020.

Totodata, ca urmare a transformarii POIIMM in axa prioritara la nivelul POR, cererea existenta pentru tipul de instrument financiar implementat prin POIMM va fi acoperita prin cresterea alocarii financiare cu 150 mil. euro, de la 100 mil. euro la 250 mil. euro, suma realocata din alte axe prioritare POR.

Transferul ”Initiativei pentru IMM-uri” la MDRAP si implementarea sa sub forma unei axe prioritare POR 2014 – 2020, precum si cresterea alocarii financiare cu 150 mil euro vor contribui la consolidarea obiectivului general POR privind stimularea competitivitatii economice regionale.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.