MDRAPFE: Autoritate Nationala pentru programul INTERREG Europe

InterregEUROPE_C-1024x724.jpg

Secretariatul comun al programului INTERREG EUROPE a anuntat joi, 17 august a.c., finalizarea procedurii de desemnare a autoritatilor de management si certificare a programului.

Programul de cooperare teritoriala INTERREG EUROPE, finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), are un buget de 359 de milioane de euro pentru perioada 2014-2020 si are ca beneficiari eligibili autoritati publice nationale, regionale sau locale, alte organisme de drept public si organizatii neguvernamentale din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, Elvetia si Norvegia.

Dupa primele doua apeluri de proiecte deschise in anii 2015 si 2016, Romania se situeaza pe locul 4 intre statele membre UE, fiind partenera in 47 de proiecte aprobate, care insumeaza 6,6 milioane euro. in cel de-al treilea apel de proiecte, deschis in perioada 1 martie – 30 iunie 2017, beneficiarii romani au depus 85 de proiecte (de asemenea, locul 4 in UE). Proiectele vor fi evaluate de Secretariatul tehnic comun din Franta in perioada urmatoare.

MDRAPFE, in calitate de Autoritate Nationala in Romania a programului INTERREG Europe, sprijina in mod constant beneficiarii romani ai programului, atat in etapa de pregatire a aplicatiilor, prin diseminarea informatiilor legate de apelurile deschise, cat si in perioada implementarii proiectelor aprobate.

Fisa de prezentare

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.