MDRAPFE deschide sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locala, Etapa a II-a mecanismului DLRC

ghid-consultare.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene lanseaza Ghidul Specific privind depunerea si selectia Strategiilor de Dezvoltare Locala (Etapa a II-a mecanismului DLRC), precum si documentele-anexe Modelul-cadru pentru Strategiile de Dezvoltare Locala si Criteriile de evaluare si selectie a Strategiilor de Dezvoltare Locala.

Astfel, in perioada 1 septembrie – 13 noiembrie 2017, Grupurile de Actiune Locala din mediul urban, constituite ca asociatie in baza O.G.nr.26/2000 pot depune Strategiile de Dezvoltare Locala (SDL) elaborate in cadrul mecanismului Dezvoltare Locala plasata sub Responsabilitatea Comunitaţii.

Astfel, in cadrul acestui apel pot fi depuse spre selectie si finantare atat strategiile care au beneficiat de sprijin pregatitor prin Programul Operational Capital Uman, cat si strategiile elaborate cu resurse proprii, in conditiile in care respecta prevederile Ghidului.

Finantarea disponibila pentru implementarea SDL este de cca. 189 mil. euro pentru orasele din regiunile mai putin dezvoltate si 14 mil. euro pentru orasele din regiunea Bucuresti-Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti.

Sprijinul financiar provine atat din POCU, Axa Prioritara 5, Obiectivul specific 5.1, cat si din POR, Axa Prioritara 9, Obiectivul specific 9.1.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.