MDRAPFE prelungeste consultarea publica pentru contractele-standard de achizitie aplicabile obiectivelor de investitii

calendar-MADR.jpg

Perioada de consultare publica a celor trei modele de contracte de achizitie publica, pentru investitii finantate din fonduri publice, a fost prelungita pana la 14 iunie a.c., pentru o mai ampla participare la procesul consultativ.

Decizia a fost luata ieri, in cadrul sedintei de dezbatere publica pe marginea proiectului de hotarare de Guvern initiat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

O alta decizie a fost ca vineri, 9 iunie, incepand de la ora 10:00, modelul de contract ce priveste conditiile contractuale generale şi specifice pentru achizitia serviciilor de proiectare sa fie discutat in detaliu in cadrul unui grup tehnic de lucru cu cei interesati sa contribuie la forma finala a documentului. intalniri similare vor fi stabilite pentru celelalte doua modele de contract: pentru executie, respectiv pentru proiectare si executie.

Sedinta de astazi, condusa de Mihai Grigore, secretar de stat in MDRAPFE si Marius Nica, consilier de stat al prim-ministrului pe domeniul fondurilor europene, a reunit 22 de participanti, reprezentanti ai organizatiilor patronale din domeniu constructiilor, arhitecturii si urbanismului si ai institutiilor publice.

Proiectul de act normativ a fost lansat in consultare publica luni, 29 mai, si este disponibil pe site-ul ministerului.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.