86,6 milioane de euro suplimentare pentru construirea liniei 3 de metrou din Sofia

metrou-sofia-aeroport.jpg

 

Joi, 8 iunie, comisarul european Corina Cretu a adoptat un nou pachet financiar de 86,6 milioane de euro, din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR), destinat finantarii viitoarelor lucrari la linia 3 de metrou din Sofia, capitala Bulgariei.

Fondurile vor contribui la construirea a patru noi statii de metrou, pe o sectiune lunga de patru kilometri, dinspre centrul orasului (statia Zhitnitsa Street) spre soseaua de centura a Sofiei, trecând prin districtul Ovcha Kupel, inspre partea de sud-vest a orasului.

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat : “O jumatate de million de persoane utilizeaza zilnic metroul din Sofia; acest mijloc de transport a devenit o parte distincta a vietii cotidiene a orasului, iar locuitorii capitalei beneficiaza de un sistem public de transport modern, accesibil si confortabil, precum si de reducerea timpului petrecut in mijloacele de transport si a poluarii, alaturi de fluidizarea traficului rutier din capitala. Toate acestea au fost posibile datorita importantului sprijin financiar acordat de UE.”

Un prim pachet de investitii, in valoare de 368 milioane de euro, prin FEDR, a fost adoptat anul trecut de Comisie, in scopul sprijinirii construirii liniei 3 de metrou, care leaga cartierele rezidentiale Suhata reka, Hadzhi Dimitar, Krasno selo, Slaviya, Belite brezi, Lagera si Hipodruma, de centrul capitalei.

Odata terminata, aceasta linie de metrou va avea o lungime de 16 km si va dispune de 19 statii, urmând ca intreaga retea sa totalizeze, pâna in 2020, 56 km de linii si 53 de statii.

In perioada 2007-2013 au fost investite alte 500 milioane de euro in extinderea liniilor de metrou 1 si 2, in special pentru a asigura legaturi fluente cu aeroportul din Sofia si cu Sofia Business Park.

Mai multe informatii despre investitiile care s-au facut deja in reteaua de metrou din Sofia, dar si despre cele care vor urma, sunt disponibile aici si pe pagina InvestEU.

Sursa: Europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.