MDRAPFE reaminteste beneficiarilor de fonduri europene de existenta, pe site-ul ANAP, a ghidului achizitiilor publice si a bibliotecii de spete

pndr-ghid-nereguli.jpg

Venind in sprijinul beneficiarilor de fonduri europene, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) recomanda solicitantilor / beneficiarilor sa consulte Ghidul Achizitiilor Publice si Biblioteca de Spete, disponibile pe site-ul Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP). Cele doua documente, elaborate pentru a sprijini beneficiarii si institutiile interesate, reprezinta instrumente utile in derularea, verificarea si controlul achizitiilor publice.

Ghidul achizitiilor publice este o aplicatie online care ofera informatii despre achizitiile publice realizate de toate autoritatile contractante. Acest instrument monitorizeaza intregul parcurs al derularii activitatilor aferente achizitiilor, de la momentul identificarii necesitatilor pâna la cel al analizei indeplinirii indicatorilor de performanta. De asemenea, aplicatia ofera informatii cu privire la rezultatele obtinute si la masurile de imbunatatire a proceselor de achizitii publice.

ANAP a dezvoltat primul modul al acestui instrument si, pâna la jumatatea anului 2019, continua dezvoltarea prin completarea cu alte componente operationale, cum ar fi documentatii standard, forum colaborativ sau un modul interactiv dedicat noii legislatii a achizitiilor publice.

Biblioteca de spete este actualizata periodic si reprezinta o culegere de spete rezultata din prelucrarea celor mai frecvente intrebari adresate ANAP, prin intermediul serviciului HELPDESK sau in cadrul unor intâlniri regionale.

Cele doua facilitati au fost elaborate in contextul actiunilor prevazute in Strategia nationala in domeniul achizitiilor publice (aprobata prin HG nr. 901 din 2015), pentru indeplinirea conditionalitatii ex-ante referitoare la achizitiile publice.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.