MFP: Cererile de finantare prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor se pot depune din 10 septembrie

cine-este-eugen-orlando-teodorovici-propunerea-pentru-ministerul-finantelor-505276.jpg

Cererile de finantare prin schema de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie (807/2014) se pot depune din 10 septembrie, a anuntat, miercuri, Ministerul Finantelor Publice.

Bugetul alocat schemei in anul 2018 pentru emiterea de acorduri pentru finantare cu plata in perioada 2019-2021 este de 614 milioane lei. Acesta reprezinta prima alocare bugetara din anul 2018 din bugetul schemei de ajutor de stat neutilizat pana in anul 2018 in valoare de 1,8 miliarde lei.

Potrivit MFP, cererile de acord pentru finantare se analizeaza si se solutioneaza in ordinea inregistrarii si in limita creditelor de angajament si bugetare aprobate prin legile bugetare anuale.

Ministerul Finantelor Publice va publica pe site-ul sau, saptamanal, lista cererilor de acord pentru finantare depuse si stadiul analizei acestora (in analiza, s-a emis acord, s-a emis scrisoare de respingere, in asteptare, dupa caz).

“In cazul in care, in urma evaluarii se emit scrisori de respingere a cererilor de acord pentru finantare, si astfel raman disponibile credite de angajament si bugetare cererile de acord pentru finantare ramase in asteptare, care nu au facut obiectul evaluarii din cauza faptului ca ajutorul solicitat depasea bugetul alocat, se vor analiza in ordinea inregistrarii. Pentru Cererile de acord pentru finantare, aflate initial in asteptare, termenele de analiza si solutionare prevazute de actul normativ vor curge de la data publicarii pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a listei saptamanale a cererilor depuse”, sustin reprezentaatii MFP.

Cererile de acord pentru finantare nesolutionate pana la data epuizarii creditelor de angajament si bugetare aprobate prin legile bugetare anuale se restituie intreprinderilor.

Orice intrebari, sesizari si solicitari de clarificari referitoare la prevederile acestui mecanism de finantare pot fi adresate prin intermediul platformei dedicate, aflata la dispozitia operatorilor economici pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

“Incercarea presedintelui Romaniei de blocare a adoptarii primei rectificari bugetare din acest an pericliteaza aplicarea la timp a schemei de ajutor de stat cu impact major in economie, atat de asteptata de mediul de afaceri, indeosebi de investitorii romani. Am modificat aceasta schema de ajutor de stat pentru ca ne dorim sa aiba efect multiplicator in economie, prin antrenarea in mare parte a unor investitii sau unor parteneri la nivel local. Fac apel la presedintele Romaniei sa aiba deschiderea necesara fata de o tema atat de importanta: atragerea de investitii’, subliniaza ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Initial, Guvernul a anuntat deschiderea schemei de ajutor de stat cu data de 27 august 2018, luand in considerare ca pana la aceasta data ordonanta de rectificare a legii bugetului de stat era deja intrata in vigoare.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.