Mihaela Toader a primit aviz favorabil pentru functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene

mihaela.jpg

Mihaela Virginia Toader, propusa pentru functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru afaceri europene din Parlament, cu 18 voturi pentru si 8 impotriva.

Aceasta a afirmat, in cadrul audierii, ca absorbtia fondurilor europene pe cadrul financiar 2007-2013 ar putea ajunge la 85%, in acest moment fiind in jurul a 82%, iar pe noua perioada de programare se are in vedere o absorbtie de 100% in 2023.

“Absorbtia fondurilor europene, implementarea acestora, este un obiectiv national. Ne-am stabilit in programul de guvernare sa ajungem la un grad de absorbtie de 72,5% la sfarsitul anului 2020 si 100% la sfarsitul exercitiului financiar in 2023. Actualul exercitiu financiar ne arata ca se poate. In acest moment suntem undeva la aproximativ 82%, mai avem declaratia finala de trimis pana in martie 2017, deci speram sa ajungem la 85%“, a sus Toader.

Potrivit acesteia, sunt unele masuri care trebuie luate in prima jumatate a anului, precum lansarea apelurilor de proiecte, gradual, pe masura ce acestea sunt pregatite.

“Avem cateva masuri care trebuie luate urgent. Urgent inseamna prima jumatate a anului 2017. Aici ma refer la lansarea apelurilor de proiecte gradual acolo unde ele sunt pregatite. Avem programe operationale care au mers mai rapid, avem programe operationale care inca mai au nevoie de cateva acorduri fine. Mai sunt cateva detalii de stabilit la nivelul conditionalitatilor ex-ante si, prin urmare, sunt anumite operatiuni care inca nu pot fi declansate“, a mai aratat ministrul propus pentru Fonduri Europene.

Cine este Mihaela Toader

Mihaela Virginia Toader a absolvit cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii “Nicolae Titulescu” in 2002. In 2005, a absolvit Masterul “Spatiul Public European”, din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

A fost consilier pentru afaceri europene in cadrul Secretariatului General al Guvernului (2003-2008) si director al Directiei de Politici Publice din cadrul aceleiasi institutii (2008-2013).

In martie 2013, a devenit director la Unitatea de Analiza, Programare si Evaluare in cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Mihalea Toader, propusa de PSD pentru a fi ministru delegat al Fondurilor Europene in Guvernul Grindeanu, a ocupat in ultima perioada functia de director in Ministerul Fondurlor Europene.

Ea va activa in Ministerul Dezvoltarii Regionale, care va absorbi Ministerul Fondurilor Europene. Toader va fi practic subalterna lui Sevil Shhaideh, propusa pentru functia de ministru al Dezvoltarii Regionale.

Din martie 2013, ea a ocupat functia de director al Unitatii de Analiza, Programare si Evaluare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, fiind numita in timpul mandatului de ministru al lui Eugen Teodorovici. In ultima perioada, ea s-a aflat insa in concediu de crestere a copilului, conform unor informatii neoficiale.

In perioada 2008-2013, Mihaela Toader a fost directorul Directiei Politici Publice din Secretariatul General al Guvernului (SGG).

De asemenea, in perioada 2003-2008 a ocupat o functie de consilier pentru afaceri europene in SGG

Mihaela Toader ese absolventa de Drept la universitatea particulara “Nicolae Titulescu” (2002), iar apoi a urmat programul de masterat “Spatiul Public European” de la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Bucuresti (2005).

Sursa: Agerpres

One thought on “Mihaela Toader a primit aviz favorabil pentru functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene”

  1. Balici Mihai spune:

    Mai sa fie , chiar de la absovire a avut post in functii guvernamentale ,pe urma scoala nationala fosta Stefan Gheorghiu si uite asa promovam tineri care nu au o zi de productie ,de santier ,nu au raspuns de salariile a 10 salariati , sa dea impozite ,sa o calce ANAF etc
    Asa conducatori asa rezultate , asa faliment pentru o tara
    Pe timpul lui Ceasca ,cum era el fara scoala ,dar nu se promova in aceste functii fara vechime ,fara experienta, pentru ca atunci tara nu era in faliment ,era o tara fara someri ,era o tara cu prestigiu in lume ,acum am ramas timp de 25 de ani condusi de multe hahalere, pile ,nepoti ,amante ,sotii etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.