Bancpost doneaza 10.000 euro pentru “Cumintenia Pamantului”

cumintenia-pamantului.jpg

Bancpost a facut o donatie de 10.000 de euro pentru achizitia sculpturii “Cumintenia Pamantului”, anunta banca intr-un comunicat de presa.

“<Cumintenia Pamantului> este o opera valoroasa si un simbol national al mostenirii culturale. Aducerea in patrimoniu public a acestei sculpturi se poate poate face printr-un demers comun, la care Bancpost a aderat si pe care il sustine la nivelul intregii organizatii. Suntem onorati sa facem parte din acest proiect si sa putem contribui mai departe la intarirea sentimentului de mandrie nationala“, a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing si Comunicare Bancpost.

Institutia bancara mai precizeaza ca sustinerea acestui proiect cultural face parte dintr-o serie de actiuni pe care le desfasoara la nivel national pentru promovarea culturii si artei, actiuni reunite in cadrul platformei #bancpostpentrucultura.

Achizitia operei „Cumintenia Pamantului” prin subscriptie publica este unul dintre cele mai importante proiecte nationale care poate creste solidaritatea in societate si respectul pentru valorile culturale romanesti. Programul incurajeaza companiile private si persoanele fizice sa sustina prin donatii achizitia operei de arta. Donatiile pot fi facute pana la data de 30 septembrie.

Pana in data de 15 septembrie, cu doua saptamani inaintea incheierii campaniei de subscriptie publica, s-a strans din donatii suma de 831.174 de euro pentru achizitionarea lucrarii lui Constantin Brancusi.

Sursa: Bancpost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.