Miliardarul Bill Gates si UE – fond de investitii de 100 milioane Euro pentru firme de energie nepoluanta

Juncker-Gates.jpg

Firmele inovatoare europene, inclusiv romanesti, vor putea obtine finantari pentru dezvoltarea de tehnologii in energiile nepoluante, printr-un nou fond de 100 de milioane de euro, care va fi format printr-o intelegere intre Uniunea Europeana si o coalitie initiata de miliardarul american Bill Gates, fondator al companiei Microsoft.

Comisia Europeana si Coalitia Breakthrough Energy au semnat miercuri un memorandum de intelegere pentru a institui fondul „Breakthrough Energy Europe” (BEE) – a anuntat executivul Uniunii Europene.

Se preconizeaza ca fondul va fi operational in 2019. Breakthrough Energy Europe este un proiect pilot care poate servi drept model pentru initiative similare in alte domenii tematice.

Noul fond comun de investitii „va ajuta intreprinderile europene inovatoare sa se dezvolte si sa introduca pe piata tehnologii energetice nepoluante, revolutionare” – sustine CE.

Fondul Breakthrough Energy Europe va face legatura dintre finantarea publica si capitalul de risc pe termen lung, astfel incat cercetarea si inovarea in domeniul energiilor nepoluante sa poata fi introduse pe piata mai rapid si mai eficient.

Avand o capitalizare de 100 de milioane de euro, fondul se va concentra asupra reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera si a promovarii eficientei energetice in domenii precum:

  • electricitatea,
  • transportul,
  • agricultura,
  • productia de bunuri,
  • cladirile.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.