Ministerul Agriculturii a impartit cotele de zahar pentru producatori

zahar.jpg

zaharMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a aprobat Ordinul nr.707/24.07.2013 privind repartizarea cotei de productie de zahar din sfecla de zahar, incepand cu anul de comercializare 2013-2014, pentru societatile comerciale acreditate producatoare de zahar.

Realocarea cotei nationale de productie de zahar creeaza o stabilitate mai mare in randul cultivatorilor romani prin posibilitatea maririi cotei, respectiv prin incheierea unui numar mai mare de contracte pentru fabricile de zahar care depasesc cota, dar si posibilitatea realizarii acesteia.

Realocarea are in vedere si diminuarea cotei in cazul fabricilor care nu au reusit sa incheie un numar suficient de contracte care sa le asigure realizarea acesteia.

De asemenea, realocarea cotei de zahar creeaza o stabilitate in randul cultivatorilor romani prin posibilitatea valorificarii productiei, a aplicarii rotatiei culturilor precum si dotarii cu echipamente conform tehnologiei specifice.

In conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr. 1234/2007 statul membru atribuie cota de zahar pentru fiecare societate acreditata.

In conformitate cu art. 60 alin. 2 din Regulament, statele membre pot efectua transferuri de cote intre intreprinderi luand in considerare interesul fiecareia dintre partile implicate, in special, al producatorilor de sfecla de zahar.

Realocarea cotelor vine in intampinarea solicitarilor producatorilor de sfecla de zahar din Romania, a organizatiilor profesionale ale acestora avand drept scop stimularea producatorilor in a mentine in cultura sfecla de zahar mai ales in zonele cu mare favorabilitate.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top