Unul dintre principalele programe ale Guvernului, un FIASCO. Blocaj total/ DOCUMENT

bani16.jpg

Programul “StartUp Nation”, lansat de Guvern la inceputul anului, nu a depasit stadiul de promisiune, dupa ce a fost amanat deja de trei ori. Mult laudatul program a ajuns intr-un blocaj total, dupa ce oficialii ministerului pentru Mediul de Afaceri au descoperit in ultimul moment ca nu au suficienti oameni pentru implementare, iar cei care lucreaza deja in minister sunt foarte prost platiti.

In criza de timp si de solutii, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a trimis saptamana trecuta cate o scrisoare catre Dragnea si Grindeanu, in care cerea ajutor pentru rezolvarea situatiei.

Vezi AICI scrisoare catre Dragnea si AICI scrisoarea catre Grindeanu!

„In cadrul celor opt O.T.I.M.M.C. exista un numar total de 89 de posturi de natura contractuala, din care ocupate efectiv numai 76, fapt datorat in special neatractivitatii nivelului salarial, in medie 1200 de lei net lunar, raportat la volumul ridicat de munca si a speficifitatii activitatii pe care o desfasoara personalul din acest structuri, implicand responsabilitatea angajarii de fonduri nerambursabile”, afirma ministrul.

In 2016, activitatea oficiilor a fost blocata de greve de doua ori, iar initiativa guvernului de a suplimenta numarul de posturi prin infiintarea a noua agentii pentru IMM, prin reorganizarea celor opt oficii teritoriale, este insuficienta daca nu se maresc si salariile, mai spune Petrescu in scrisorile catre Grindeanu si Dragnea.

Mai mult, pe 9 mai, Sindicatul OTIMMC a instiintat conducerea ministerului ca va fi declansat conflictul general de munca. „Va informam, domnule prim-ministru, ca ne confruntam cu un blocaj iminent in implementarea programului Start-up National”, scrie ministrul Petrescu in scrisorile obtinute de stiripesurse.ro.

Sursa: Stiripesurse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.