Ministerul Educatiei a lansat competitia pentru finantarea proiectelor de dezvoltare institutionala pentru universitatile de stat

universitati.jpg

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a lansat prima competitie de proiecte finantate din fondul de dezvoltare institutionala destinat universitatilor de stat – FDI 2016.

Fondul pentru dezvoltare institutionala (FDI) este alocat din bugetul de stat aferent finantarii institutionale si are ca scop sustinerea proiectelor de dezvoltare institutionala de la nivelul universitatilor de stat din Romania, in vederea cresterii capacitatii institutionale si imbunatatirii calitatii sistemului national de invatamant superior.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 04.05/06.06.2016
Buget: 19.000.000 lei
 
 
 

 

Obiective FDI urmareste finantarea proiectelor de dezvoltare institutionala realizate de universitatile de stat, care vizeaza unul dintre urmatoarele domenii strategice:

• Domeniul 1: cresterea echitatii sociale, in vederea incluziunii sociale si sporirea accesului la invatamantul superior (inclusiv cele privitoare la consilierea si orientarea in cariera);
• Domeniul 2: internationalizarea invatamantului superior din Romania;
• Domeniul 3: asigurarea transparentei in gestiunea studentilor si implementarea Registrului Matricol Unic al Universitatilor din Romania;
• Domeniul 4: asigurarea functionarii in bune conditii a gradinilor botanice universitare si a statiunilor didactice din structura universitatilor.

Criterii generale de eligibilitate:

• La accesarea fondului de dezvoltare institutionala participa doar universitatile de stat;
• Tema proiectul de dezvoltare institutionala trebuie sa se incadreze in unul din domeniile strategice vizate, v. sectiunea „Obiective”. • Universitatea poate sa depuna cel mult un proiect de dezvoltare institutionala, pentru fiecare din domeniile strategice vizate, v. sectiunea „Obiective”;
• Universitatea poate sa depuna proiecte de dezvoltare institutionala specifice pentru Domeniul 2 (internationalizare), respectiv Domeniul 3 (raportare date RMU), doar daca sunt indeplinite de catre aceasta obligatiile corespunzatoare din contractul de finantare pentru anul 2016.

Cheltuieli eligibile

Categoriile de cheltuieli eligibile privind sumele alocate pentru dezvoltarea institutionala a institutiilor de invatamant superior sunt:

• cheltuieli de personal (CP): salarii pentru personalul didactic, auxiliar didactic, de cercetare implicat in desfasurarea programelor de studii, sporuri, CAS, alte contributii legale, deplasari interne si internationale;
• cheltuieli materiale (CM): cheltuieli de intretinere si gospodarie, cheltuieli pentru materiale si prestari de servicii cu caracter functional, cheltuieli cu cercetarea aferente programelor de studii, obiecte de inventar, reparatii, carti si publicatii, perfectionarea personalului, protocol, protectia muncii etc.
• cheltuieli pentru sustinerea proiectelor educationale (inclusiv cele propuse de asociatiile studentesti si aprobate de universitate), si de dezvoltare a resursei umane;
• cheltuieli cu regia institutiilor de invatamant superior .

Durata este de maxim 6 luni, cel mult pana la15 decembrie 2016.

Buget

Suma totala a fondului de dezvoltare institutionala este calculata conform metodologiei de repartizare a finantarii institutionale.

Sumele destinate domeniilor strategice sunt urmatoarele:

• pentru Domeniul 1 (echitate sociala), Domeniul 2 (internationalizare) si Domeniul 3 (raportare date RMU) suma totala alocata acestor linii de finantare este in valoare de aproximativ 14 mil.lei, suma maxima per proiect/universitate fiind in valoare de 350 mii lei. Valoarea eligibila a unui propiect din Domeniul 3 este proportionala cu numarul de studenti si cursanti inregistrati in RMU, pe toate ciclurile de studii si formele de pregatire, pana la sfarsitul anului universitar 2015/2016.

• pentru Domeniul 4 (D4.1 – gradini botanice si D4.2 – statiuni didactice) suma totala alocata acestei linii de finantare este in valoare de aproximativ 5 mil.lei, suma maxima per proiect/universitate fiind in valoare de 1 mil.lei pentru gradini botanice – D4.1 si 350 mii lei pentru statiuni didactice – D4.2.

Orice suplimentare a bugetului destinat fondului pentru dezvoltare institutionala, pentru anul 2016, va fi destinata domeniilor strategice D1, D2 si D3.

Echipa de proiect

Echipa de proiect poate include orice categorie de personal (inclusiv studenti) si este stabilita la nivel institutional in functie de domeniul vizat de proiect si obiectivele stabilite.

Depunerea proiectelor

Proiectele se vor depune pana la data 04.05.2016 (in prima etapa), respectiv 06.06.2016 (a doua etapa), in format electronic (inregistrate, datate, semnate, stampilate si scanate), in aplicatia suport pentru desfasurarea competitiei, din platforma UDiManager administrata de UEFISCDI.

Cererile de finantare care se trimit dupa expirarea termenului limita mentionat nu vor fi incluse in etapa de evaluare.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghid

Website-ul programului

Anexe

Sursa: Ministerul Educatiei
Finantator: Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.