275.000 de dolari pentru proiectele de implicare in comunitate, printr-un nou apel al Fondului pentru Inovare Civica

dolar1.jpg

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza apelul pentru propuneri de proiecte 2016 al Fondului pentru Inovare Civica (CIF). CIF este un program de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale, dezvoltat in parteneriat cu Romanian-American Foundation si sprijinit de donatori privati din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri prin urmatoarele companii: Enel, OMV PETROM si Raiffeisen Bank.

Status: INACTIV
Depunere: 18.05.2016
Buget: 275.000 dolari

Obiectivul programului de finantare

Fondul pentru Inovare Civica isi propune sa sprijine initiative si actiuni civice inovatoare ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.  

In acest an, Programul are doua componente: Componenta “Inovare Civica” si Componenta ”Mobilizare civica  in vederea accesului imbunatatit la energie”. 

Componenta ”INOVARE CIVICA”

 Prin intermediul acestei componente  vor fi sprijinite initiative in urmatoarele domenii:
•      Mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor
•      Actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice
•      Educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii
 
Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale din Romania. O organizatie poate depune pe cele doua componente, cel mult 3 scrisori de intentie, in calitate de solicitant sau partener, din care maximum 2 scrisori de intentie pe o componenta.

Valoarea finantarilor

Valoarea estimativa a finantarilor acordate va fi de maxim 60.000 lei / proiect. Contributia proprie nu este obligatorie, dar sunt apreciate proiectele care aduc co-finantare indiferent de linie/capitol de buget.

Suma alocata pentru acest Apel pentru propuneri de proiecte este de 275.000 dolari.

Durata proiectelor

In cadrul acestui program de finantare, durata recomandata pentru implementarea proiectelor este  cuprinsa intre 4 si 12 luni, dar nu exista o limitare stricta in acest sens.

Modalitate de aplicare

Procedura de aplicare consta initial in completarea Scrisorii de intentie (fara alte anexe suplimentare) exclusiv printr-un sistem de aplicare online. Doar solicitantii ai caror Scrisoare de intentie a fost selectata vor transmite Cererea de finantare cu toate anexele aferente. Detalii cu privire la aplicarea online sunt prezentate in Ghidul Solicitantului.

Termenul limita de depunere a Scrisorii de intentie este 18 mai 2015, ora 16.00.

Potentialii solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest apel  prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 12 mai 2016 (inclusiv) in atentia: Raluca Teodor; E-mail: [email protected];  telefon: 021 310 01 81; fax: 021 310 01 80.

Raspunsurile vor fi transmise pana cel mai tarziu 17 mai 2016, iar intrebarile care prezinta interes si pentru alti solicitanti, impreuna cu raspunsurile aferente, vor fi publicate pe pagina de internet a Programului.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Model scrisoare de intentie

Cererea de finantare

Bugetul proiectului

Declaratia Solicitantului

Sursa: FDSC
Finantator: Fondul pentru Inovare Civica

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.