Ministerul Finantelor Publice a elaborat proiectul primei rectificari bugetare pozitive din 2018

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Ministerul Finantelor Publice a elaborat proiectul primei rectificari bugetare pozitive din 2018 cu incadrarea in tinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB. Rezultatele economice de pana in prezent argumenteaza posibilitatea realizarii cresterii economice de 5,5% utilizata la fundamentarea legii bugetului de stat de anul 2018.

Astfel, PIB-ul nominal estimat s-a majorat la 945 miliarde lei, fata de 907,9 miliarde lei cat s-a estimat initial.

Veniturile bugetului general consolidat se majoreaza, per sold, cu suma de 5,99 miliarde de lei. Prin rectificarea bugetara, veniturile au fost actualizate tinand cont de incasarile realizate pe primele 6 luni din acest an, precum si de masurile legislative aprobate in 2018.

Astfel, unele bugete componente ale bugetului general consolidat au inregistrat diminuari ale veniturilor (bugetul de stat -1,77 miliarde de lei) iar alte bugete au inregistrat majorari ale veniturilor (de exemplu: bugetul asigurarilor sociale de stat + 897,1 milioane lei, bugetul asigurarilor pentru somaj + 245,9 milioane lei, bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate + 1,2 miliarde de lei, bugetele locale + 3,48 miliarde de lei, etc.) rezultand per sold un plus de venituri de 5,99 miliarde de lei, deci o rectificare pozitiva.

Cheltuielile bugetului general consolidat se majoreaza per sold cu 7,09 miliarde de lei.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top