Ministerul Fondurilor Europene pregateste un ordin pentru simplificarea achizitiilor private

ciocan_UE.jpg

ciocan_UEMinisterul Fondurilor Europene initiaza consultarea pentru simplificarea achizitiilor realizate de beneficiarii privati.

“Vom elimina procedura de achizitii pe care beneficiarii din mediul privat sunt obligati sa o deruleze in prezent. Aceasta este o actiune logica pentru ca acesti beneficiari co-finanteaza proiectele din resurse proprii si, din acest motiv, sunt interesati sa utilizeze eficient banii. In plus, beneficiarii din mediul privat nu au experienta in derularea de proceduri de achizitii, ceea ce inseamna ca aceasta obligativitate duce la intarzieri sau chiar blocaje in implementarea proiectelor”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit proiectului de Ordin, daca valoarea estimata a achizitiei nu depaseste pragurile valorice prevazute de art. 19 din O.U.G nr.34/2006, beneficiarul achizitioneaza direct produse, servicii sau lucrari. Daca valoarea estimata a achizitiei depaseste pragurile valorice prevazute de art. 19 din O.U.G nr. 34/2006, atunci beneficiarii privati vor aplica procedura simplificata, respectiv:

  • in cazul contractelor de furnizare de servicii beneficiarii privati aplica procedura simplificata fara sa existe o limita valorica superioara de la care sa se aplice dispozitiile O.U.G nr. 34/2006;
  • in cazul contractelor de servicii si lucrari beneficiarii privati aplica procedura simplificata daca nu indeplinesc cumulativ conditiile de la art. 9 lit. c si c1 din actul normativ mentionat.

Puteti transmite propuneri si observatii la adresa de e-mail: [email protected] pana miercuri, 31 iulie 2013.

Documente anexate:
Ordin de abrogare a Ordinului 1050 (PDF)
Anexa Ordin (PDF)
Model 1 Nota justificativa (PDF)
Model 2 cerere oferta (PDF)
Model 3 contract (PDF)

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.