Ministrul Agriculturii: Fermele de familie sunt o prioritate pentru noi

gaini_ferma.jpg

gaini_fermaPrezent la Conferinta Nationala “Ferma de Familie – Nucleu al Agriculturii Durabile”, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a vorbit de importanta fermelor de familie in agricultura romaneasca.

Ferma de familie reprezinta o forma speciala a exploatatiei agricole, producand 65% din locurile de munca la nivel mondial in cadrul unor asemenea structuri.

Fermele de familie reprezinta segmentul clasei de mijloc in agricultura romaneasca. Cred ca societatea romaneasca, in toate domeniile de activitate, are nevoie de o clasa de mijloc din ce in ce mai puternica si ca aceasta clasa de mijloc trebuie sa fie structura cea mai importanta care sa sustina economia. De aceea, obiectivele Ministerului Agriculturii merg in aceasta directie. In perioada 2014-2020, am stabilit doua obiective prioritare, care vor fi finantate din fondurile europene pe care le avem la dispozitie, in special prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Primul obiectiv se refera la integrarea productiei. Balanta comerciala este pozitiva si ofera Romaniei sanse de dezvoltare si economiei perspectiva de a beneficia de pe urma performantelor din agricultura. Am exportat insa mai mult produse de baza si mai putine produse procesate. Obiectivul nostru este sa imbunatatim exporturile de produse procesate, care au valoare adaugata mare si aduc un castig fermierilor. Al doilea obiectiv se refera la cresterea productiei, pentru a satisface piata nationala, dar si pentru a spori exporturile”, a afirmat viceprim-ministrul Daniel Constantin.

Astfel, prin PNDR, se va pune la punct sistemul de irigatii, iar fermele mici si medii vor putea face investitii din fonduri europene pentru imbunatatirea tehnologiei de productie.

In plus, se doreste comasarea terenurilor si asocierea fermierilor si e posibil ca din 2015 sa se faca plata redistributiva pentru fermierii cu exploatatii intre 5 si 30 de hectare.

Sursa: MADR

2 thoughts on “Ministrul Agriculturii: Fermele de familie sunt o prioritate pentru noi”

 1. DOBROGHII FLORIN spune:

  BUNA! MA NUMESC DOBROGII FLORIN AM 32 ANI. ADRESA SAT BALANESTI COM BARGAOANI JUDETUL NEAMT. AS DORI SA AFLU DACA ESTE POSIBIL CE IMI TREBUIE PENTRU A DESCHIDE O FERMA DE FAMILIE MICA? VA MULTUMESC!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Da, puteti lua bani europeni. Daca doriti sa depuneti un proiect, va recomand sa parcurgeti pasii descrisi la adresa http://cerere.finantare.ro/ pentru a intra in legatura cu un consultant specializat care va va ajuta cu scrierea proiectului.

   Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.