Ministrul Agriculturii: “La sfarsitul anului 2015 sa nu avem nici un euro care sa se intoarca la Comisia Europeana”

Caravana_PNDR.jpg

Caravana_PNDRMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a participat la Conferinta de prezentare a campaniei „Caravana Fondurilor Europene pentru Satul Romanesc”, desfasurata sub sloganul PNDR vine in satul tau”.

Evenimentul a avut loc pe 15 aprilie 2013, la Casa de Cultura din Topoloveni, judetul Arges, in sala “Pr. Ion Ionescu”.

Prin intermediul conferintei de la Topoloveni din cadrul campaniei APDRP – Caravana „PNDR vine in satul tau!” – se doreste promovarea noilor activitati de informare si educare destinate publicului tinta al PNDR, catre partenerii de la toate nivelurile decizionale, precum si catre publicul larg.

Prin conferinta judeteana si prin prezentarea acesteia in contextul mai larg al problematicii dezvoltarii la nivel rural se urmareste totodata sensibilizarea factorilor interesati si invitarea acestora catre parteneriate sustenabile, care sa aduca solutii de dezvoltare pe termen lung.

In cadrul conferintei, ministrul Agriculturii Daniel Constantin, a subliniat importanta absorbtiei fondurilor europene pentru dezvoltare rurala: „In anul 2013 trebuie sa semnam toate contractele de finantare pentru sumele pe care le-am avut la dispozitie in perioada 2007-2013, in cuantum de 8,1 miliarde de euro. Nu vom mai avea foarte multe sesiuni de depunere de proiecte, dar va trebui sa ne concentram sa absorbim toti acesti bani, astfel incat la sfarsitul anului 2015 sa nu avem niciun euro care sa se intoarca la Comisia Europeana. Banii in perioada 2014-2020 vor fi mai putini, in jur de 7,2 miliarde euro, astfel incat trebuie sa fim mult mai atenti cum ii cheltuim, catre ce directii ducem acesti bani.”

De asemenea, ministrul Daniel Constantin a precizat ca in perioada 2014-2020, se va incerca sa se puna accentul si pe sectorul zootehnic, avand in vedere ca, pana in prezent, sectorul de productie vegetala s-a dezvoltat foarte bine. „Vom avea in vedere identificarea de solutii pentru sustinerea producatorilor de lapte. Zona de crestere a animalelor pentru lapte va avea o alocare semnificativa in viitorul Program National pentru Dezvoltare Rurala”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.