Ministrul Agriculturii: Trebuie sa convingem 40.000 de crescatori de vite sa se organizeze in asociatii

vacutze.jpg

vacutzeMinistrul Agriculturii Daniel Constantin a discutat impreuna cu reprezentantii patronatului din industria laptelui si cu cei ai Asociatiei Comunelor despre punerea in aplicare a recentei hotarari de guvern privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru achizitionarea instalatiilor de racire a laptelui.

“Vom veni in sprijinul crescatorilor de animale care au intre 1 si 5 capete, pentru ca de la 1 ianuarie 2014, ei vor trebui sa aiba un buletin de analiza care prevede normele de calitate a laptelui, conditie obligatorie pentru a comercializa lapte. Vrem sa le oferim acestora sansa de a avea unde sa duca laptele respectiv si sa obtina in comun un singur buletin de analiza. Incercam in acest fel sa rezolvam problema laptelui neconform si, in egala masura, sa putem scoate la suprafata o cantitate foarte mare de lapte, care astazi, din diferite motive, nu se regaseste pe piata”, a punctat ministrul Agriculturii.

Totodata, ministrul a subliniat ca acest lucru nu se poate realiza fara sprijinul primarilor, fiind necesara o activitate sustinuta impreuna cu acestia, pentru a prezenta acest proiect tuturor celor peste 40.000 de gospodarii existente la nivel national, in scopul convingerii si sprijinirii acestora sa infiinteze asociatii, iar ulterior, sa isi achizitioneze tancuri de racire in limita sumei de 5.000 euro, urmand ca Ministerul sa deconteze facturile pe care le prezinta.

Sursa: MADR

One thought on “Ministrul Agriculturii: Trebuie sa convingem 40.000 de crescatori de vite sa se organizeze in asociatii”

  1. george luschi spune:

    buna ziua ma numesc george luschi si am intetia sa imi fac o ferma Agricola in orasul meu jud constanta , oras cernavoda , ce conditii as putea sa indeplinesc pentru a obtine fonduri de la Stat si Uniunea Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.