Ultima strigare in Programul Rabla: joi se vor distribui 3.000 de tichete pentru persoanele fizice

rable.jpg

rableAdministratia Fondului pentru Mediu va aloca 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2013.

Distribuirea tichetelor valorice catre colectorii validati in program se va realiza incepand de joi, 14 noiembrie 2013, conform graficului postat mai jos.

Repartizarea tichetelor valorice se va realiza in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor.

De asemenea, distribuirea acestora se face in mod egal intre punctele de lucru apartinand colectorilor validati din judetul respectiv.

Termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maxim 10 zile. Cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul nou si detin un tichet valoric, il pot depune la producatorul/dealer-ul auto acceptat in program, pana la data de 20 decembrie 2013.

Nota de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator/dealer validat este valabila pana la data de 23 decembrie 2013.

Situatia programului pentru persoane juridice

De asemenea, Administratia Fondului pentru Mediu a finalizat analiza dosarelor depuse de catre persoanele juridice si institutiile publice in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2013.

In sesiunea desfasurata in perioada 10 iunie – 31 octombrie 2013, au fost depuse 1.451 cereri de finantare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o suma aprobata de 10.864.500 lei.

Pentru programul Rabla din acest an, se poate utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei.

Bonusuri pentru cumpararea de masini nepoluante

In cazul achizitonarii unui autovehicul electric, tichetul Rabla se poate cumula cu un eco-tichet.

Astfel, pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru:

  • achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6;
  • achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km;
  • achizitionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Documente anexate:

Programarea colectorilor pentru ridicarea tichetelor de la sediul AFM (PDF)

Distribuirea tichetelor pe judete (PDF)

Sursa: Administratia Fondului de Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.