Ministrul Alexandru Petrescu: Vrem sa dam ajutoarele de la stat de maximum 200.000 RON prin Start-up Nation celor care abia intra in antreprenoriat

imageResize-5.jpg

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, a declarat, miercuri, ca isi doreste ca statul sa-i ajute pe romanii care nu au mai facut niciodata afaceri sa intre in antreprenoriat, prin programul Start-up Nation in care statul ofera firmelor foarte noi ajutoare de pana la 200.000 de lei in anumite conditii.

Ministrul a facut urmatoarele declaratii la Pitesti:

  • “Sentimentul meu este ca multe dintre programe nu au reusit sa treaca cu adevarat, sa penetreze dincolo de proximitatea administratiei ministerului, sau eventual cateva medii asociative, si acolo doar la varful lor, nici macar spre beneficiul intregii piramide a unei asociatii.
  • Start-Up Nation a fost gandit sa transceada putin peste aceste zone si sa aiba un impact real asupra omului de pe strada. (…) E nevoie de ceva, de acel mic imbold care te face sa spui: <<stii ce? O sa deschid o afacere, o sa devin antreprenor>>. La unii, acel imbold apare la momentul potrivit, cu intensitatea potrivita, cu chemarea potrivita, la unii nu apare niciodata.
  • Start-Up Nation trebuie sa-i ajute pe toti, dar cel mai important este ca insufla o noua abordare pentru ecosistemul de afaceri si comercial al Romaniei.
  • Este vorba si de a oferi optiuni oamenilor. (…) Trebuie sa fie simplu de evaluat, trebuie ca un potential aplicant sa inteleaga dintr-o privire daca e ceva pentru el sau nu e pentru el, trebuie sa fie simplu de a aplica, trebuie sa fie simplu de transmis, simplu de asimilat, simplu de infiintat firma, simplu de crescut, conditiile de conformare sa fie simplu de inteles, pentru ca in momentul in care intram in complexitati, am restrans foarte mult arealul de interes al oamenilor, si nu asta ne dorim.
  • Ne dorim ca acest program sa-i atinga pe toti cei care, poate, nu au fost antreprenori niciodata, dar isi doresc, pe toti antreprenorii care doresc o a doua, o a treia, o a patra sansa”.

Programul Start-Up Nation — Romania, care se va desfasura pe o perioada de patru ani, isi va propune finantarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar urma ca statul sa ofere granturi de cate 100.000 de lei IMM-urile care angajeaza o persoana si pana la 200.000 de lei minim celor care angajeaza minium doua persoane.

Firmele eligibile sunt cele infiintate dupa 30 ianuarie 2017.

Programul nu a fost inca operationalizat, fiind necesare o hotarare de guvern pentru normele de aplicare si un ordin de ministru pentru procedura de implementare.

Potrivit celor mai recente declaratii ale oficialilor din Guvern, prograul Start-up Nation ar urma sa se deschida din 2 mai, cel tarziu, insa pana acum Guvernul a intarziat deja cu emiterea hotararii privind normele de aplicare.

Sursa: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.