Romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 40.000 de euro pentru afaceri in tara

bani-1.jpg

Romanii de peste hotare care doresc sa isi deschida o afacere acasa pot sa se inscrie in programul Diaspora StartUp, in cadrul caruia trei proiecte, selectate castigatoare, pot beneficia de o finantare nerambursabila de pana la 40.000 de euro, a informat Fundatia CAESAR, prin intermediul unui comunicat de presa.

“Fundatia CAESAR anunta lansarea inscrierilor pentru trei proiecte ‘Diaspora StartUp’, finantate din fonduri europene disponibile prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 ‘Locuri de munca pentru toti’. Fiecare proiect eligibil, selectat drept castigator, va beneficia de o finantare nerambursabila de pana la 40.000 de euro (co-finantare zero). Programul se adreseaza cetatenilor romani cu varsta minima de 18 ani, care au locuit peste hotare in ultimele 12 luni si doresc sa-si deschida o afacere in tara”, a anuntat sursa citata.

Candidatii trebuie sa faca dovada experientei sau studiilor in strainatate in domeniul in care intentioneaza sa-si deschida afacerea. Scopul proiectelor este incurajarea antreprenoriatului romanesc prin sustinerea infiintarii de companii cu profil non-agricol, in zona urbana, in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei, cu exceptia regiunii Bucuresti-Ilfov.

Durata de implementare a fiecarui proiect este de maximum 36 de luni. in perioada imediat urmatoare, Fundatia CAESAR va organiza campanii de informare si promovare, in mediile online si offline. Evenimente dedicate primei etape a proiectelor vor avea loc in centre de referinta din diaspora precum Londra, Paris, Berlin, Bruxelles, insa inscrierile sunt deschise pentru orice cetatean roman din diaspora care indeplineste conditiile de eligibilitate.

Toti cei interesati se pot inscrie online pentru prima etapa de evaluare, prin accesarea formularului disponibil la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGpvx71HTjPB84k-r6q5AgBjytsuOKSSYc1QstVC5El-u0Fw/viewform.

Pagina de prezentare a proiectului poate fi accesata la adresa: http://www.fundatiacaesar.ro/caesar-diaspora-startup/.

In vederea obtinerii unor informatii suplimentare pot fi contactati reprezentantii fundatiei, la adresa: [email protected]

Fundatia CAESAR — Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani — este o comunitate de experti, un laborator de idei si o platforma de actiune civica pentru dezvoltarea economica si consolidarea democratica a Romaniei, se mentioneaza in comunicat.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.