Studiu: 31% dintre companiile romanesti considera ca mediul de afaceri este afectat de coruptie

Ancheta.jpg

In ciuda progreselor sporadice inregistrate in combaterea mitei si a coruptiei in Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa (zona EMEIA), 51% dintre companiile sondate in cadrul studiul Erst&Young (EY) EMEIA Fraud Survey inca percep o larga raspandire a practicilor legate de coruptie in tarile lor.

In Romania, procentul este de 31%, in scadere fata de anul 2015, cand procentul a fost 39%.

27% din totalul respondentilor afirma ca mita se practica adesea in sectorul lor de afaceri pentru a castiga contracte. Tarile de provenienta a 14% dintre acestia sunt in Europa de Vest. Raportul “Human instinct or machine logic – which do you trust most in the fight against fraud and corruption?” are la baza un sondaj derulat in randul a 4.100 de angajati din companii mari, din 41 de tari, se ararta intr-un comunicat al EY.

Managementul nu reuseste sa promoveze o cultura a comportamentului etic, conform sondajului: 77% din directorii din consiliile de administratie sau senior manageri spun ca ar fi dispusi sa justifice o anumita forma de comportament lipsit de etica pentru a ajuta o afacere sa supravietuiasca. Mai mult, unul din trei ar fi dispus sa ofere bani pentru a castiga sau pentru a pastra un business.

Mai multe detalii: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.