Ministrul delegat pentru Fonduri Europene: La finalul anului estimam o absorbtie a fondurilor europene de 9% din cele 33 de miliarde de euro alocate Romaniei pentru perioada 2014-2020

rovana-plumb-inq-stefan-sandu.jpg

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat marti ca, pana la finalul anului, estimeaza o absorbtie de 9% din fondurile europene alocate pentru cadrul financiar 2014-2020, in valoare de 33 de miliarde de euro.

Din cele 33 miliarde euro, 23 sunt din fondurile structurale si de coeziune, potrivit lui Plumb.

“La finalul anului estimam o absorbtie de 5,2 miliarde de euro, adica de 9% din cei 33 de miliarde de euro. Romania are 33 de miliarde de euro compuse din structural-coeziune, care inseamna 23 de miliarde de euro, cu inca 10 pe agricultura – PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala), si cu inca aproape 10 miliarde de pe platile directe. Dam la o parte platile directe si ramanem cu 33 de miliarde de euro. Din aceaste 33 de miliarde de euro anul acesta trebuie sa avem o absorbtie de 5,2 miliarde de euro”, a explicat Plumb.

Potrivit ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Romania poate accesa fonduri europene in valoare de 33 de miliarde de euro, bani proveniti din partea Uniunii Europene pe cei doi piloni: coeziune – fondul social european si politica agricola comuna.

In ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene pe exercitiul financiar 2007-2014, Plumb a spus ca absorbtia pe inchidere a fost de 89,7%.

“Dar, pana la sfarsitul lui 2019, mai sunt alte sume care sunt in clarificari. Este posibil sa sara de 90%”, a completat ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top