Ministrul Dezvoltarii si Fondurilor Europene: Ne-am asumat 5,2 miliarde de euro din fonduri europene pana la sfarsitul anului

bani-716x300.jpg

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, a declarat ca va prioritiza cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, propunandu-si ca pana la sfarsitul acestui an, sa poata atrage 5,2 miliarde euro de la CE.

Prin unirea celor doua ministere, Dezvoltare cu Fonduri Europene, in acest moment reusim sa avem o corelare a tuturor surselor de finantare pentru infrastructura locala. Impreuna cu toti directorii autoritatilor de management ne-am propus si ne-am asumat ca la 31 decembrie 2017 suma rambursata Romaniei de catre Comisia Europeana sa fie de 5,2 miliarde de euro”, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh, intr-o conferinta de presa la Deva.

Totodata, ministrul a mai spus ca va sprijini autoritatile locale si judetene in elaborarea si depunerea de proiecte cu finantare nerambursabila, in acest sens urmand sa fie stabilite echipe care sa se deplaseze in teritoriu pentru a rezolva problemele care apar, deoarece, „primarii nu au fost ajutati in rezolvarea blocajelor cu care s-au confruntat in intocmirea de proiecte”.

Eu am solicitat tuturor autoritatilor sa fie foarte atente ce proiecte isi pregatesc. Am constatat ca au depus foarte multe (proiecte – n.r.) la nivelul fondurilor europene si-i incurajez sa continue cu aceste eforturi. I-am rugat, impreuna, sa-si stabileasca, cu domnul presedinte al Consiliului Judetean (Mircea Bobora, n.r.), ce probleme au, fie in accesarea fondurilor europene, fie in accesarea programelor guvernamentale, iar eu trimit echipe de la nivelul ministerului ori de cate ori autoritatile locale o vor solicita. Am constatat ca nimeni, timp de un an si doua luni, nu a discutat cu primarii, cu adevarat, sa inteleaga cu adevarat problemele pe care dansii le intampina si blocajele pe care le-au avut”, a mai spus vicepremierul.

Ministrul Sevil Shhaideh s-a aflat intr-o vizita in judetul Hunedoara, unde s-a intalnit la sediul administratiei judetene cu primarii si cu alti reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.