Ministrul dezvoltarii: Speram ca in perioada urmatoare sa putem lansa apeluri de proiecte prin Programul Operational Regional 2014-2020

proiecte-europene.jpg

proiecte-europeneReprezentantii MDRAP au anuntat, in cadrul Comitetului de Monitorizare a POR ca in urmatoarea perioada se vor lansa spre consultare mai multe ghiduri specifice, iar pana in vara viitoare se vor deschide mai multe apeluri de proiecte.

In acest moment, cei de la AM POR se afla in proces de definitivare si finalizare a ghidurilor pentru prioritatile de investitii 2.1-microintreprinderi, 6.1-drumuri judetene, 3.1-eficienta energetica – cladiri rezidentiale si 5.1-patrimoniu cultural.

Sefa MDRAP a afirmat ca spera ca in perioada urmatoare sa se poata lansa direct apeluri de proiecte cu depunere electronica. Legat de POR 2.1 mai este necesar aprobarea Ordinului de Schema de ajutor de MINIMIS precum si functionarea sistemului informatic MYSmis. Lansarea apelurilor se va face, probabil, in primul trimestru al anului 2016.

In cursul reuniunii s-a mai anuntat si modificarea POR 2014-2020 prin alocarea sumei de 100 de milioane de euro, pentru a asigura participarea Romaniei la programul Initiativa pentru IMM-uri.

CMPOR a aprobat si criteriile de evaluare si selectie a proiectelor care vor fi finantate, pentru 3 prioritati de investitie:

5.2.-„Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului”;

7.1.-„Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice”;

8.1.-„Investitii in infrastructurile sanitare si sociale, obiectivul specific „Servicii sociale pentru persoane varstnice”.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top