Ministrul Mediului: Vrem sa lansam o linie de finantare pe ecoturism dedicata organizatiilor de management al destinatiilor

bani-716x300.jpg

Autoritatile intentioneaza sa lanseze o linie de finantare pe ecoturism pentru organizatiile de management al destinatiilor, a anuntat, ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, intr-o conferinta de specialitate.

“Pe ecoturism vrem sa lansam o linie de finantare pentru organizatiile de management al destinatiilor. Aici foarte mult ne-ar folosi experienta dumneavoastra (a antreprenorilor — n. r.) mai avansata. Avem niste institutii birocratice in care nu exista suficienta creativitate si capacitate pentru interventia rapida a acestor idei care deja se misca repede in alte tari”, a spus Palmer, la prima editie a conferintei internationale Innoteque.

Ea a precizat ca ministerul are o linie de eco-business pentru stimularea antreprenorilor locali.

“Avem o linie pe care o deschidem pe eco-business, in care incercam sa stimulam antreprenori locali pe un sector de materiale de constructie ecologice. In acelasi timp, avem o alta linie de finantare in care finantam programul ‘Casa Verde’ si ‘Casa Verde Plus’. Atunci, prin aceste doua linii, am vrut intr-un fel sa ajutam si partea de cerere si cea de oferta si sa incercam sa cream o piata. Sa incercam sa educam si consumatorii. Am deschis si o linie de finantare pentru societatea civila sa faca programe de educare si constientizare pe acest domeniu“, a precizat ministrul Mediului.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.