Ministrul pentru IMM-uri: StartUp Nation 2018 va incepe in toamna

Start-upNation_0.jpg

Ministrul pentru mediu de afaceri, comert si antreprenoriat, Radu Oprea, a declarat ca nu exista riscul ca programul StartUp Nation 2018 sa nu inceapa in acest an si ca este posibil ca acest lucru sa se intample in toamna, insa nu a precizat o data exacta.

“Suntem in plin proces cu bancile partenere de a primi cererile de plata si de a face platile din programul pe 2017. De aceea faceam apel catre beneficiari sa isi ridice banii. Capacitatea administrativa a noastra si a bancilor trebuie sa fie eliberata. Cred ca in toamna acestui an o sa fie gata. Resursele sunt pentru 10.000 de proiecte si in acest an (…) Pe 2018, programul este pregatit, exista ghidul de buna practica. Este gata este discutat cu consultantii”, a spus ministrul pentru mediul de afaceri in cadrul conferintei de presa in care a prezentat bilantul a celor 6 luni de mandat.

La sfarsitul lunii trecute, 8.444 de contracte erau semnate, iar 5.834 de aplicanti erau creditati. Dintre acestia, 1.116 au fost creditati cu plata directa de la agentiile regionale, in timp ce 4.718 au primit banii prin credit punte de la bancile partenere.

Intrebat de ce inca sunt efectuate plati pentru programul StartUp Nation de anul trecut, ministrul a explicat ca programul din 2017 a fost gandit pe 2 ani, iar platile ar urma sa sa fie efectuate pana la sfarsitul anului curent, in decembrie.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.