Peste 6.500 de castigatori ai programului Start-Up Nation 2017 au primit deja banii

Start-up-Nation-Romania-01.png

Peste 6.500 de castigatori ai programului Start-Up Nation au deja acces la finantare, din totalul de 8.444 de beneficiari, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Radu stefan Oprea, in cadrul unei conferinte de presa cu ocazia bilantului la 6 luni.

“Astazi, sunt peste 6.500 de beneficiari care au acces la finantare, cei care au aplicat prin bancile partenere si care au acces la finantare in mod direct. Vreau sa transmit castigatorilor din Start-Up Nation 2017 mesajul foarte clar ca banii ii asteapta in conturile agentiile regionale si ale bancilor si ii rugam sa vina cat mai repede, astfel incat visul lor sa devina realitate. Start-Up Nation are scopul de a redestepta spiritul antreprenorial in Romania”, a spus Oprea.

El a sustinut ca, la data de 30 iunie, un numar de 5.834 de castigatori aveau deja banii in conturi, din care 1.116 cu plata directa de la agentiile regionale, iar 4.718 prin credit-punte ale bancilor partenere.

“Deja povestea de succes Start-Up Nation se scrie, sunt aplicanti care deja produc profit, cu locuri de munca stabile. Au fost create peste 21.000 de locuri de munca, mai multe decat tinta pe care o aveam, dintre care 16.000 de locuri de munca pentru segmentul-tinta, adica tineri care au terminat studiile sau persoane cu dizabilitati”, a adaugat ministrul de resort.

Editia din 2017 a programului Start-Up Nation a avut 8.444 de castigatori. in cadrul programului, o firma nou infiintata poate primi pana la 200.000 de lei fonduri nerambursabile.

In urma cu doua luni, Oprea declarat ca in acest an bugetul total este de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finantat crearea a 10.000 de noi firme.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.