Lansare apel de proiecte pentru infrastructura educationala adresat MEN

proiecte-europene.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a publicat varianta finala a Ghidului specific pentru apelurile de proiecte POR/10/2018/10/10.1a/APC/7regiuni si POR/10/2018/10/10.1a/APC/BI (dedicate invatamantului prescolar), respectiv POR/10/2018/10/10.1b/APC/7regiuni si POR/10/2018/10/10.1b/APC/BI (dedicate invatamantului obligatoriu), din cadrul Axei Prioritare 10 „imbunatatirea infrastructurii educationale” a Programului Operational Regional 2014-2020.

Solicitanti eligibili in cadrul acestor apeluri sunt parteneriatele incheiate intre Autoritatile Publice Centrale – Ministerul Educatiei Nationale si Autoritatile/ Institutii ale administratiei publice locale, unde liderul parteneriatului va fi reprezentat de Autoritatea Publica Centrala – Ministerul Educatiei Nationale. Unitatile Administrativ Teritoriale eligibile sunt UAT comuna, oras, municipiu, judet, Municipiul Bucuresti si subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestuia, cu exceptia municipiilor resedinta de judet, eligibile in cadrul Axei Prioritare 4 a POR 2014-2020. Includerea APC ca si solicitant eligibil in POR 2014-2020 este in curs de aprobare de catre Comisia Europeana. Acordarea finantarii (semnarea contractului de finantare) este conditionata de aceasta aprobare de modificare a POR 2014-2020.

Investitiile prevazute in cadrul apelurilor de proiecte vizeaza invatamantul prescolar si invatamantul obligatoriu, fiind avute in vedere realizarea urmatoarelor tipuri de investitii:

constructia/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii educationale pentru educatia prescolara (gradinite);
constructia/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii educationale pentru invatamantul general obligatoriu (scoli I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregatitoare).
Cererile de finantare pot fi depuse in perioada 09.07.2018, ora 15.00 – 31.12.2020, ora 15.00, prin intermediul aplicatiei electronice MySMIS. Valoarea minima eligibila a unei cereri de finantare este de 200.000 euro, iar pentru valoarea maxima eligibila se va avea in vedere alocarea regionala si nu se va depasi valoarea unui proiect major, asa cum este el definit atat in legislatia nationala, cat si in cea comunitara, calculata la cursul inforeuro din luna depunerii. Alocarea insumata a prezentelor apelurilor de proiecte este de 75,83 milioane euro (FEDR+BS), din care 63,89 milioane euro reprezinta co-finantarea comunitara asigurata prin FEDR.

Ratele de co-finantare aplicabile pentru cheltuielile efectuate de autoritatile si institutiile administratiei publice locale, in cadrul apelurilor dedicate celor 7 regiuni de dezvoltare sunt: maxim 85% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului prin FEDR si 13% din bugetul de stat.

Sursa: ADR CENTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top