Ministrul pentru Mediul de Afaceri, despre Start Up Nation: Ne asteptam la un numar dublu de aplicanti. Vrem o simplificare

nation1.png

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca se asteapta sa fie depuse un numar aproape dublu de solicitari pe programul Start Up Nation din acest an, comparativ cu 2017, el sustinand ca ministerul doreste simplificarea acestuia, astfel incat organizeaza consultari si discutii cu cei implicati in program.

“Ne asteptam la un numar mai mare de aplicanti. Cred ca va fi aproape dublu fata de numarul solicitarilor de anul trecut”, a spus Radu Oprea la sfarsitul unei dezbateri privind antreprenoriatul. Ministrul a adaugat ca in aceasta perioada au fost consultari cu cei implicati in programul Start Up Nation, astfel incat sa poata fi imbunatatita editia din 2018.

“Am fost intr-o perioada de consultari si de discutii cu toti cei care sunt implicati, de la beneficiarii programului Start Up Nation la consultanti, la bancile partenere, astfel incat sa putem lansa un Start Up Nation 2018 in care sa aratam ca am invatat ceva din 2017. si am lansat cateva principii la Consiliul Consultativ de Dezvoltarea intreprinderilor Mici si Mijlocii, in care am spus ca ne dorim simplificare si uniformizare. Simplificare in ceea ce priveste felul in care poti aplica, uniformizare si transparenta in luarea deciziilor si de aceea vom publica, impreuna cu bancile partenere, ghidurile de buna practica, astfel incat deciziile pe care le iau si felul in care abordeaza Start Up Nation intr-o banca partenera sa fie unitar si sa aiba acelasi continut, indiferent de cei cu care lucram ca parteneri” a spus Oprea.

Potrivit acestuia, procedura privind noul program va fi simplificata pentru ca de fapt Start Up Nation se refera la debutul unei afaceri, la “trezirea spiritului antreprenorial”.

“Simplificare inseamna ca partea de plan de afaceri sa fie foarte usor de realizat, cu cerintele care astazi sunt legate de proiectii financiare si care nu erau unitare in diversele regiuni ale tarii, sa fie uniformizate, sa fie lucrurile foarte simple pentru ca, de fapt, Start Up-ul se refera la debut, la partea de trezire a spiritului antreprenorial si la partea de sansa, sansa de a putea sa devii antreprenor, sansa de a putea sa iti iei destinul in propriile maini si de a avea o afacere de succes intr-o zi” a mai spus Radu Oprea.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.