Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer: Start Up Nation aduce in economie 21.000 de antreprenori cu varsta medie sub 40 de ani

7447765-mediafax-foto-alexandra-pandrea.jpg

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer prezinta in cadrul unei conferinte de presa stadiul programelor de finantare pentru IMM-uri, in Bucuresti, miercuri, 6 septembrie 2017. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat, luni, la Constanta, ca prin programul „Start Up Nation” vor fi adusi in economie un numar de 21.000 de antreprenori cu varsta medie sub 40 de ani, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit ministrului Ilan Laufer, judetul Constanta este pe locul al treilea la nivel national din punct de vedere al numarului de aplicanti pentru Start Up Nation.

„Din Regiunea de SE avem aproximativ 1.880 de solicitari. Din primii 10.000 de aplicanti la nivel national, aproximativ 870 sunt din judetul Constanta. Pana in acest moment, am semnat acordurile de finantare pentru 511 proiecte, restul fiind in proces de finalizare pana la data de 15 noiembrie. Sunt deosebit de incantat sa vad ca acest program initiat de Guvernul Romaniei a captat interesul antreprenorilor intr-un interval scurt de timp. Consider ca activitatea agentilor economici din judetul Constanta trebuie sustinuta, mai ales datorita potentialului de dezvoltare pe care il are aceasta regiune”, a declarat, luni, Ilan Laufer, la Start Up Nation Summit – Autumn Edition 2017”, eveniment organizat de catre Agentia pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului Constanta, in colaborare cu Universitatea „Ovidius” Constanta (UOC).

Laufer a mai spus ca aproape 20.000 de companii au aplicat in cadrul programului, multe dintre ele obtinand intre 95 si 100 de puncte.

„Partea care ma bucura foarte mult este aceea ca sunt foarte multe societati care au obtinut punctajul maxim de 100 de puncte, foarte multe cu 95 de puncte, ceea ce inseamna ca noi ca si guvern ne-am atins, in primul rand, tinta de prioritate in ceea ce priveste finantarea de IMM-uri”, a mai comentat Laufer.

Totodata, ministrul a aratat ca unul dintre scopurile acestui proiect este de a crea o generatie de antreprenori.

„Am reusit sa cream un interes real pentru antreprenoriat. Am reusit sa facem un pas urias in dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Romania si am reusit sa aducem companii care sa creeze plus valoare. (…) Varsta medie a celor care au aplicat este 36 de ani, dintre care 55 la suta sunt barbati si 45 la suta femei antreprenor. Este o cifra fara precedent, o cifra care ne incurajeaza foarte mult si am foarte mare incredere ca femeie antreprenor sunt foarte bine orientate”, a mai declarat Ilan Laufer.

Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in topul activitatilor pentru care s-a solicitat finantare in cadrul programului Start Up Nation se afla productia de mobilier, panificatie si mase plastice.

Sursa: Mediafax

One thought on “Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer: Start Up Nation aduce in economie 21.000 de antreprenori cu varsta medie sub 40 de ani”

  1. Irina spune:

    Utilajele de care am nevoie nu se produc în România și în consecință ar trebui să achit o factură in euro ceea ce pt mine ar fi aproape imposibil in conditiile in care ministerul a limitat schimbul valutar la 4,5614,iar diferența pînă la 4,69 trebuie sa o pun din buzunar.La aceste sume diferența este foarte mare si m-aș putea trezi ca nu mai am resurse pentru materie primă si chirii.In plus faptul că te directioneaza către banca este cel mai dureros.De ce sa faci credit ,sa plătești dobînzi si comisioane ?Nu cumva se vor trezi mulți cu un credit de 200000 lei pe cap pt ca cei de la minister nu vor fi mulțumiți de modul în care ai facut achiziția?În plus din mai 2017 ,cînd am obs oferte de la producătorii de utilaje și pînă în ianuarie 2018 cînd as putea face efectiv plată multe lucruri s-au schimbat ,mai ales prețul de achiziția,iar tu fraierul de aplicat (Ce ai cheltuit deja o grămadă de banij)nu poți să schimbi nimic pt ca nu ai cum si nu este de acord ministerul.Sunt curioasă cîți vor renunța si citi vor rămîne cu credite pe cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.