Un al treilea pasaj suprateran, de 7,7 milioane euro, se va construi in Oradea, peste centura rutiera

image-2017-07-23-21920277-0-pasaj-sudului-9.jpg

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anuntat ca proiectul celui de al treilea pasaj suprateran peste centura municipiului, in valoare de 7,7 milioane de euro, va fi finantat fie din bugetul local, fie din fonduri europene. Ilie Bolojan a anuntat finalizarea documentatiei tehnice la pasajul suprateran, ce va fi construit peste giratia de la universitate, la intersectia cu strada Ogorului, avand in vedere fluidizarea traficului si eliminarea unor zone cu ‘potential serios de accidente’.

“In giratia respectiva, fara vizibilitate, au avut loc mai multe accidente, soldate cu victime. Va fi un nou pasaj asemanator cu cele doua realizate la iesirea spre Arad si inspre Cluj, de-a lungul centurii, nu perpendicular, a carui valoare estimata este de 7,7 milioane de euro, plus TVA, din care pasajul propriu-zis este de 6,5 milioane euro, iar diferenta, 1,2 milioane de euro, fiind alte lucrari – devieri, relocari, giratii, proiectare. Se va finanta din bugetul local sau din fonduri europene“, a declarat Bolojan.

Lungimea pasajului este de 1,1 kilometri, inclusiv rampele acestuia: practic, a explicat primarul, sunt doua constructii gemene care au cate doua benzi pe sens fiecare. Pasajul are trei deschideri, cu o lungime de 80 de metri, avand panouri antifonice amplasate inspre cartierul Europa, dublandu-le pe cele realizate deja.

Proiectul va fi supus dezbaterii si aprobarii in proxima sedinta de Consiliu Local. “Ne propunem ca sa aprobam indicatorii in sedinta de consiliu, sa incepem procedura de licitatie, proiectare si executie la pachet, in cursul lunii noiembrie. Dupa adjudecarea lucrarii avem trei luni pentru realizarea proiectului tehnic propriu-zis si apoi 18 luni, durata prevazuta pentru lucrari. Acestea vor putea incepe in vara anului 2018, sa dureze un an si jumatate, iar spre sfarsitul anului 2019, inceputul anului 2020, pasajul sa fie dat in functiune”, a afirmat Bolojan.

Consiliul Local Oradea a adoptat o hotarare care prevede preluarea terenului pe care se va construi pasajul, dupa modelul celorlalte doua pasaje, avand acordul Companiei de Drumuri si Autostrazi. “Ar trebui ca in timpul cat dureaza licitatia si proiectarea sa apara si hotararea de guvern prin care sa ne transfere amprenta acestui pasaj”, a conchis primarul municipiului Oradea.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.