Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Solicitantii de credit sunt priviti de banci ca potentiali infractori

3-stefan-radu-oprea-7465479-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), stefan-Radu Oprea, a declarat vineri, la Targu Mures, in cadrul unei intalniri cu beneficiari ai programelor de finantare ale ministerului, ca are plangeri de la solicitantii de credite cum ca ar fi priviti in Romania ca potentiali infractori, iar din acest motiv bancile trebuie sa-si schimbe mentalitatea.

“Am constatat o chestiune care mie imi produce o stare de frustrare si cateodata de revolta. Am ajuns, in Romania, sa devenim mult prea complicati si am ajuns in Romania sa legiferam si sa reglementam pentru cazuri izolate. Cazul izolat nu este de competenta noastra. Noi trebuie sa ne gandim la cei peste 90% dintre contribuabili din Romania care sunt platitori ai taxelor de buna credinta. Pe acestia, de cele mai multe ori, i-am uitat. I-am intrebat pe cei din banci: pentru ce venim si cerem atat de multe lucruri si privim beneficiarul gresit, din punctul meu de vedere, ca un potential infractor? Este total gresit in aceasta tara. Noi trebuie sa ne gandim ca lumea este de buna credinta”, a declarat Stefan-Radu Oprea.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a spus ca este revoltat de faptul ca doar doi din zece antreprenori mici si mijlocii acceseaza credite bancare pentru dezvoltarea afacerilor lor, din cauza procedurilor greoaie ale bancilor si de garantiile pe care acestea le cer.

El a afirmat ca singura banca din Romania care a inteles sa sprijine micii investitori este Banca Transilvania care, de altfel, a si ajuns pe primul loc in Romania.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.